Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Повістки, їх види та відповідальність особи, яка відмовляється від її отримання

Повістки, їх види та відповідальність особи, яка відмовляється від її отримання

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації триває загальна мобілізація. Відповідно до законодавства України чоловікам від 18 до 60 років громадянам необхідно прийти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних та взяття на військовий облік. Військовозобов’язаний може добровільно з’явитись до військкомату або ж після вручення йому повістки.

12:24 22.02.2023

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

21 лютого 2023 року головний спеціаліст   відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Людмила Ільніцька провела виїзний прийом громадян в ЦНАПі Матусівської територіальної  громади та надала послуги 9 особам.

09:47 22.02.2023

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Мова – одна із найважливіших ознак нації, саме вона підтримує національну самосвідомість, любов до рідної землі та повагу до себе. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ. Зберігати і розвивати рідну мову – це будувати незалежну, справді вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною. Бажаємо всім утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну та українців. Нехай материнське слово буде для усіх нас оберегом. Любімо українську мову, плекаймо її! Слава Україні! Героям слава!

08:44 21.02.2023

«Нехай ці гроші наблизять перемогу!» - кошти, зібрані під час благодійного ярмарку, передали волонтерам

«Нехай ці гроші наблизять перемогу!» - кошти, зібрані під час благодійного ярмарку, передали волонтерам

20 лютого голова громади Леся Шаповал передала кошти, зібрані під час благодійного ярмарку, волонтерці Лілії Усик. Метою та основою заходу, ініціатором якого була Матусівська сільська рада, стала благородна місія – зібрати кошти для Збройних Сил України, тому 54522грн. будуть використані на потреби наших воїнів – земляків.

17:15 20.02.2023

День Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні

День відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

14:47 20.02.2023

Слава Героям Небесної Сотні та всім полеглим воїнам..

Слава Героям Небесної Сотні та всім полеглим воїнам..

Сьогодні на могилі загиблого захисника  України Олександра Масича встановили металевийй флагшток  з державним прапором України. Подію присвятили до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні - дня увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.   На Алеї Слави Матусівського кладовища зібралися рідні, близькі, небайдужі жителі громади, працівники сільської ради, щоб  вшанувати пам'ять захисників, які віддали свої життя в боротьбі за Україну, хвилиною мовчання та покласти  до могил квіти. «Щогли стоять велично і символічно, неначе наші воїни все ще в строю, все ще охороняють наш спокій... Слава Україні! Героям слава!» - прозвучало над могилами Героїв.

12:16 20.02.2023

День  Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого ми вшановуємо пам’ять героїв, котрі в 2014 році змінили хід історії нашої держави. Сьогодні віддаємо данину поваги великій людській, громадянській і національній відвазі, силі духу, стійкості людей, які власною кров’ю відстоювали ідеї незалежності та світлого майбутнього України.

09:50 20.02.2023

19 лютого –День Державного Герба України

19 лютого –День Державного Герба України

Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття, який  має статус малого герба та є головним елементом майбутнього великого герба. Малий Державний герб – один із державних символів України нарівні з Конституцією, прапором і гімном. Зображення герба розміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ.

18:21 18.02.2023

«В ЄДНОСТІ  НАША СИЛА!»

«В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!»

      Під таким гаслом саме 16 лютого, в День єднання, в Матусівській громаді відбувся благодійний захід до якого долучилися жителі громади, фермерські господарства, батьки, учні, колективи  освітніх закладів громади, працівники культури, сільської ради та старостинського округу. Під час благодійного ярмарку всі бажаючі могли придбати різноманітні, із любов’ю виготовлені, смаколики, які вражали різноманітністю: торти, тістечка, пироги, печиво, різноманітні десерти. За доступними цінами також реалізувалася продукція фермерських господарств: сири різних видів, мед, олія. Аромат домашньої випічки в поєднанні з гарячими напоями та невимушеною атмосферою подарував всім хороший настрій. Також на ярмарку можна було придбати вироби дітей, які вони зробили власноруч. Всі роботи цікаві та оригінальні, в них поєднано натхнення, уяву, дитяче бачення з яскравими кольорами. Вироби ручної роботи, виготовлені дорослими, додадуть особливого настрою будь-якій оселі та будуть нагадувати, що господарі зробили гарну справу. 

20:30 16.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь