A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

14 березня в нашій країні відзначають День українського добровольця

14 березня в нашій країні відзначають День українського добровольця

Дата 14 березня вибрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону, який вирушив на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

09:11 14.03.2023

Полтавський Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

Полтавський Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

Полтавський Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр» для проходження військової служби за контрактом на посадах сержантського та старшинського складу у Збройних Силах України.

14:23 13.03.2023

Європарламентарі вважають законопроєкт 5655 перешкодою вступу України до ЄС

Європарламентарі вважають законопроєкт 5655 перешкодою вступу України до ЄС

Депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер, перебуваючи в Україні зазначив, що зміна законопроєкту 5655 є однією з умов вступу України до Європейського Союзу. «Важливі реформи розпочато, це реформа децентралізації, вона повинна бути продовжена і завершена. Не можна допустити, щоб Україна полишила шлях боротьби з корупцією. Один з законів, які ми обговорювали, це 5655, - за нашою оцінкою він є трохи проблематичним. Його треба доопрацювати», - зазначив європарламентар. https://auc.org.ua/novyna/yevroparlamentari-vvazhayut-zakonoproyekt-5655-pereshkodoyu-vstupu-ukrayiny-do-yes

14:22 13.03.2023

Весна - час великого прибирання!

Весна - час великого прибирання!

Шановні керівники установ, підприємств, організацій всіх форм власності, їх трудові колективи та мешканці Матусівської територіальної громади! Почалася весна – і всі ми маємо багато клопотів, але не варто забувати, що кожного року о цій порі проводяться роботи з прибирання населених пунктів. Благоустрій будь-якої території – дуже важлива справа. Не має значення, прилягає ділянка до вашого будинку, підприємства або до нежитлової будівлі, в кожному разі - це повинно бути джерело  емоцій, яке формує позитивну думку про власників цієї території. Всім нам приємно жити в чистих та затишних населених пунктах. Звертаємося до всіх мешканців громади із закликом не залишатися осторонь та приєднуватися до заходів з благоустрою, адже чиста громада – це, насамперед, показник культури мешканців, які проживають в ній. Весна – час нашій громаді квітнути!

11:28 13.03.2023

День Державного гімну України

День Державного гімну України

10 березня – День державного гімну України, одного з головних символів держави поряд із прапором і гербом. Саме цього дня у 1865 році в польському місті Перемишль на Шевченкових роковинах уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського. 

12:15 10.03.2023

Про захворюваність на ГРВ

Про захворюваність на ГРВ

На території Матусівської ТГ  з початку епідсезону 2022-2023 року на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло всього 263 особи, з них у 83 (32%) потерпілих захворювання викликане коронавірусом COVID-19. Найбільшу питому вагу становлять люди 30 – 64 років – 42% (110 осіб),  діти – 66 (25%), а на коронавірусну хворобу (лабораторно підтверджену) захворівших дітей лише 16 (19%), найчастіше на COVID-19 хворіли люди віком від 30 до 64 років – 26 осіб (31%). З ускладненнями було госпіталізовано всього 4 особи, три з них віком 65+.

12:42 09.03.2023

9 березня –  209 років від дня народження українського Пророка Тараса Шевченка

9 березня – 209 років від дня народження українського Пророка Тараса Шевченка

Сьогодні в Матусівській громаді вшанували пам'ять Великого Кобзаря, українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста,  людини, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов’язаної із стародавньою козацькою культурою і звичаями України. До підніжжя пам’ятника Кобзареві лягли квіти, як символ вдячності та пошани від усієї Матусівської громади.

10:32 09.03.2023

Гвардія наступу: яку зі штурмових бригад обрати

Гвардія наступу: яку зі штурмових бригад обрати

На Черкащині триває запис добровольців до лав штурмових бригад Гвардії наступу. Обирати можна ту, яка найбільше мотивуватиме. Анкети приймають онлайн через сайт storm.mvs.gov.ua або ж у ЦНАПах області:

09:58 09.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь