A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПАМ'ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

ПАМ'ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада. Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу. Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом  – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися. Не забудьте 26 листопада, о 16:00, долучитися разом із громадою до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

21:54 24.11.2022

Щоб не допустити блекауту, центральній владі варто зосередитися на фінансуванні і закупівлі обладнання для громад – Слобожан

Щоб не допустити блекауту, центральній владі варто зосередитися на фінансуванні і закупівлі обладнання для громад – Слобожан

Парламент досі не проголосував законопроєкт, який дозволяє спрямувати на мобільні котельні, генераторі, оснащення пунктів обігріву та інші нагальні потреби 26 млрд гривень.

13:46 23.11.2022

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада – День Гідності та Свободи

  Це – День вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. З незламною і нескореною душею український народ постав перед всім світом під час двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), обираючи для себе за найвищу цінність – честь, гідність, свободу свого народу, проявивши свою готовність до активності, єдності і заради майбутнього. 

18:59 21.11.2022

Ми хочемо жити в успішній країні. І ми будемо жити в сильній, благополучній та щасливій державі

Ми хочемо жити в успішній країні. І ми будемо жити в сильній, благополучній та щасливій державі

 Саме для здійснення такої мети, я вирішив, що повинен допомагати не лише мешканцям свого виборчого округу в Черкаській області, а й людям деокупованих територій, щоб якомога швидше українці повернулися до нормального життя, так як країну визначають люди. Коли кожен небайдуже ставиться до свого оточення і вирішує проблеми, які турбують, країна розвивається. Робити добрі справи можуть усі, головне бажання. Так, після нічної тривалої дороги, поспішаючи до мешканців звільнених від російських військ населених пунктів Херсонської області, щоб доставити гуманітарну допомогу населенню та військовим - продуктові набори, медикаменти, засоби гігієни, дитяче харчування та багато іншого на загальну суму понад 300 000 грн.

14:31 20.11.2022

ШАНОВНІ АГРАРІЇ – СЕРДЕЧНО ВІТАЮ ВАС З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА!

ШАНОВНІ АГРАРІЇ – СЕРДЕЧНО ВІТАЮ ВАС З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА!

     Професійне свято людей, які працюють у сільському господарстві, на підприємствах з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України.

14:17 20.11.2022

Шановні аграрії!

Шановні аграрії!

Щиро вітаємо вас з Днем працівників сільського господарства! Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.

18:52 19.11.2022

На пленарному засіданні Верховна Рада прийняла у першому читанні 14 законопроєктів

На пленарному засіданні Верховна Рада прийняла у першому читанні 14 законопроєктів

Серед них чотири євроінтеграційні законопроєкти: ● про посилення адміністративної відповідальності у сфері аудиторської діяльності; ● про внесення змін до Закону України «Про міжнародне приватне право»; ● про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки; ● про впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави. Частина законопроєктів пов'язана з викликами, які зараз стоять перед державою у сфері оборони: ● про дострокове присвоєння чергових військових звань нашим воїнам; ● про проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства; ● про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану; Екологічний законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля.         ❗Та низка важливих господарських та інших законопроєктів: ● про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо Національного фонду досліджень України; ● про внесення змін в прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів»; ● скасування необґрунтованих пільг для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з організації, проведення азартних ігор; ● внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України у зв'язку з ратифікацією Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму; ● проєкт Закону про службу в органах місцевого самоврядування. Верховна Рада продовжує законотворчу діяльність попри терор країни-агресора. Дякуємо нашим воїнам за цю можливість! 

18:12 19.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь