A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Світло переможе темряву так само, як Україна переможе ворога

Світло переможе темряву так само, як Україна переможе ворога

Волонтерський штаб «Лад» разом із Auta Ukrainaa започаткували проект “Подаруй дитині світло”. Завдяки трьохсторонньому договору було закуплено  2530 ліхтариків для дітей. На минулому тижні представники штабу завітали в навчальні заклади Матусівської громади та подарували дітям ліхтарики. Велика вдячність за допомогу та співпрацю. Нехай ліхтарики у руках наших дітей будуть символом світла та ПЕРЕМОГИ!

12:25 03.04.2023

Радіодиктант про мінну безпеку від Пса Патрона

Радіодиктант про мінну безпеку від Пса Патрона

У вівторок, 4 квітня, відбудеться радіодиктант для дітей про мінну безпеку. Захід організовано до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки. Текст диктанту читатиме на хвилях "Українського радіо" актор Михайло Карпань. Саме він озвучив Пса Парона в однойменному мультику.

09:13 03.04.2023

ВІЧНА СЛАВА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ НАШОМУ ГЕРОЮ! 

ВІЧНА СЛАВА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ НАШОМУ ГЕРОЮ! 

    Сум і нестерпний біль огорнув серця жителів Матусівської громади та всіх, хто знав Олександра Євтушина, від звістки про його загибель. Учора ввечері, 30 березня, жителі громади живим коридором зустріли по населених пунктах траурний кортеж, аби віддати належну шану нашому Герою. А вже сьогодні, 31 березня, на Алеї Слави, в с.Матусів попрощалися із загиблим воїном, який боронив нашу Батьківщину від російських загарбників. Віддати останню шану Олександру прийшли мешканці громади та навколишніх сіл, представники влади, військові побратими.  

18:24 31.03.2023

Знову біль розриває душу, сум ,сльози і тяжка жалоба...чергова втрата для нашої громади.....

Знову біль розриває душу, сум ,сльози і тяжка жалоба...чергова втрата для нашої громади.....

 Під час бойових дій, пов'язаних із захистом Батьківщини, державного суверенітету та територіальної цілісності України, відбиттям російської зброї агресії в умовах воєнного стану, в районі смт Залізнянське н.п Оріхово - Василівка, Донецької області 21 березня 2023 року загинув наш земляк, стрілець стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А 7376 солдат Євтушин Олександр Іванович, 04.02.1997 року народження.... Неможливо висловити біль, який вкотре переживає кожен з нас..війна забирає найкращих.  Висловлюємо глибокі співчуття родині, батькам, сестрі Олександра.. Про зустріч , прощання та поховання нашого земляка Героя буде повідомлено. Співчуваємо... Сумуємо... Вічна слава Герою!

16:41 29.03.2023

Благодійність на захисті України

Благодійність на захисті України

Асоціація благодійників України та оргкомітет Конкурсу оголошують про проведення регіональних конкурсів у межах Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022» – «Благодійність на захисті України».

14:05 29.03.2023

ГУ ДСНС у Черкаській області попереджає

ГУ ДСНС у Черкаській області попереджає

З настанням теплої погоди розпочалися масові випадки самовільного випалювання громадянами сухої рослинності, її залишків та опалого листя, що спричиняє під час воєнного стану додаткову небезпеку, відбувається відволікання від виконання завдань підрозділів аварійно - рятувальних підрозділів, правоохоронних органів та військовослужбовців, внаслідок чого, знижується обороноздатність країни. Незважаючи на всі застереження та передбачену відповідальність за спалювання сухої рослинності, яка у військовий час може прирівнюватися до диверсійної діяльності, а також адміністративної відповідальності передбаченою ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн., та на посадових осіб від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду на громадян від 6120 до 12240 грн. та на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.

10:38 27.03.2023

Правила перетинання кордону під час воєнного стану

Правила перетинання кордону під час воєнного стану

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України, встановлено обмеження щодо виїзду певних категорій громадян за кордон. Військовозобовʼязаним чоловікам віком від 18 до 60 років, а також жінкам-військовозобов’язаним заборонено покидати межі України.

09:10 27.03.2023

26 березня відзначають День Національної гвардії України

26 березня відзначають День Національної гвардії України

Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохороні функції, була створена 12-го березня 2014-го року Законом України «Про Національну гвардію України».

10:42 26.03.2023

Працювали дружно та завзято!

Працювали дружно та завзято!

За доброю українською традицією прихід весни і тепла – час великої спільної толоки. Тож поки наші незламні ЗСУ чистять українські землі від окупантської нечисті, в Матусівській ТГ всі дружно організувалися   та прибирали територію населених пунктів громади. Працювали дружно та завзято. Роботи вдалося зробити чимало, але на цьому весняна толока у територіальній громаді не закінчується. Такі акції продовжуватимуться й надалі. Адже вони позитивно впливають на санітарний стан території, екологічну культуру місцевих мешканців та є добрим прикладом для підростаючого покоління. Велика вдячність всім, хто долучився.

09:10 24.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь