Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПАМ'ЯТАЄМО ПОДВИГ ГЕРОЇВ КРУТ

ПАМ'ЯТАЄМО ПОДВИГ ГЕРОЇВ КРУТ

Сьогодні, 29 січня, українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині в далекому 1918 році. Їх подвиг став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну. Вони призупинили наступ більшовицьких військ на столицю України, що дало можливість евакуювати уряд Української Народної Республіки і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру.

09:53 29.01.2023

Відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

Відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

На засіданні, яке відбулося 27 січня, було обговорено проєкт Плану заходів з національно-патріотичного виховання серед учнів, молоді та дітей Матусівської громади на I півріччя 2023 року. Також учасники зустрічі обговорювали питання національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, а саме:

14:57 27.01.2023

Асоціація міст України звернулась до Прем’єр-міністра України щодо ризику зриву опалювального сезону

Асоціація міст України звернулась до Прем’єр-міністра України щодо ризику зриву опалювального сезону

Асоціація міст України звернулась до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з закликом зупинити списання коштів  з рахунків підприємств теплоенергетики монополістом «Нафтогаз Трейдинг», адже таке списання  призведе до зриву опалювального сезону.

14:07 27.01.2023

27 СІЧНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

27 СІЧНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Голокост – це тотальний та систематичний геноцид, ініційований нацистським режимом. Найбільше він торкнувся людей єврейської ідентичності, але водночас охопив й інші етнічні та соціальні групи. Пам’ять про такі події допомагає людству об’єднати зусилля для того, щоб нічого подібного не трапилося знову. 01 листопада 2005 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Пам’ять про Голокост», у якій 27 січня проголошено Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. У ній зазначено, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших етнічностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».  Дату 27 січня обрано Днем пам’яті жертв Голокосту, оскільки саме в цей день,  у 1945 році, солдати 60-ї армії 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау, що був розташований на території сучасної Польщі. Цей табір став у сучасному світі одним із символів нацистських злочинів. Офіційно визнано, що до 6 мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту.  Вважається, що лише в Україні жертвами Голокосту стали понад півтора мільйона євреїв. А науковці зазначають, що фактично у будь-якому великому селі був свій маленький “Бабин Яр”. Тому обов’язок кожної людини – не забувати уроків минулого, аби уникнути їх повторення у майбутньому.

14:02 27.01.2023

Підтримка та допомога  не забуваються

Підтримка та допомога не забуваються

   Борошно, олію, перлову та пшоняну крупу – таку допомогу отримали внутрішньо переміщені сім’ї, які знайшли прихисток у Матусівській ТГ. Як і в інших громадах Черкащини, більшість переселенців – лише тимчасові гості. Кожен мріє повернутися додому, до своєї оселі… Закінчиться війна. Поступово забудуться моторошні сирени і звуки артилерійських  та ракетних обстрілів. Відбудуються розтерзані міста, повернуться додому сьогоднішні переселенці. А людське тепло, щедрість і підтримка у найважчі часи  залишиться в їхній пам’яті назавжди, бо є речі, які не забуваються…Переможемо!

08:50 27.01.2023

Україна соборна. Разом до Перемоги!

Україна соборна. Разом до Перемоги!

    Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акту Злуки, ми обʼєднані у відстоюванні своєї незалежності і держави.  Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Україна звільнить усі території, захоплені ворогом! Соборність – мета Перемоги!

13:41 21.01.2023

Хрещення Господнє

Хрещення Господнє

19 січня православні в Україні відзначають — Хрещення Господнє. Ця дата присвячена події, коли був охрещений Ісус Христос у річці Йордан Іоанном Хрестителем.

18:02 19.01.2023

У 2023 році спеціалісти Пенсійного фонду продовжують виїзні прийоми громадян у Матусівській громаді

У 2023 році спеціалісти Пенсійного фонду продовжують виїзні прийоми громадян у Матусівській громаді

 17 січня у відділі «Центр надання адміністративних послуг Матусівської сільської ради» виїзний прийом громадян провела головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Наталія Бондаренко. В ході виїзного прийому до фахівця Пенсійного фонду звернулось 9 осіб. Це пенсіонери, які перебувають на обліку в управлінні та майбутні пенсіонери. Під час проведення особистого прийому ставились питання щодо роз’яснення окремих норм чинного пенсійного законодавства, визначення права на призначення та перерахунок пенсій, отримання пенсійних посвідчень, тощо. Всі порушені питання вдалося вирішити під час проведення прийому. У ході спілкування відвідувачам було запропоновано активніше долучатися до дистанційних форм обслуговування громадян, що пропонує Фонд, зокрема, користуватися можливостями веб-порталу Пенсійного фонду України.

11:59 18.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь