Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Професійне навчання за направленням ДСЗ

Професійне навчання за направленням ДСЗ

За сприяння державної служби зайнятості громадяни з числа  зареєстрованих безробітних можуть за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти професійне навчання

11:22 02.03.2023

Поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи 

Поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи 

Мінсоцполітики перезапускає програму «Рука допомоги», яка спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи. На реалізацію програми державою виділено 9,6 млн грн.

13:47 01.03.2023

Якісна вода – запорука здоров’я

Якісна вода – запорука здоров’я

 Вода найважливіша складова середовища існування живого світу та є життєвою основою клітин організму. Її вміст в різних органах людини складає 70-90%. Кількість води,необхідної для підтримання водного балансу залежить від віку, фізичної активності, температури та вологості повітря, тощо. Добова потреба у воді дорослої людини складає близько 2,5 літрів. Вода, яку ми споживаєм та використовуєм в побуті повинна бути чистою та безпечною. Шкідливі речовини, які містяться в забрудненій воді, будуть поширюватись по всьому організму та викликати певні захворювання. Серед них інфекційні, вірусні – вірусний гепатит А (хвороба Боткіна), дизентерія, черевний тиф, холера, туляремія, бруцельоз, поліоміеліт. З забрудненою екскрементами людей та тварин водою в організм можуть потрапити яйця деяких паразитарних черв’яків (аскарид, гостриків, волосоголовця, бичачого та свинячого цепнів, токсокар, анкілостом), іноді відбувається зараження навіть лямбліями.

08:59 27.02.2023

Подарунок майстрині

Подарунок майстрині

Поліцейський офіцер громади Вадим Іванов передав сільському голові Лесі Шаповал для Матусівської ТГ картину, яку із почуттям глибокого патріотизму та вірою в перемогу створила його дружина Ілона Іванова. Це не перша робота майстрині, от тільки думки та натхнення, які вона черпає для вишивання, з приходом війни змінилися.  «Робота над вишивкою картин допомагає мені ще більше співпереживати та відчувати себе частиною нації, яка протистоїть темним силам у цій війні. А саме цю картину я створила на знак вшанування  героїзму українських прикордонників з острова Зміїний», - говорить вишивальниця. 

14:36 24.02.2023

Вистояли – переможемо!

Вистояли – переможемо!

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році. Своєю збройною агресією Росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму. Цей режим назвали «рашизмом» для означення псевдоідеології, замішаної на поєднанні ідей фашизму й більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму і ксенофобії, що прикриваються «православ’ям» та «величчю російської культури».

16:09 22.02.2023

Відбулась робоча зустріч з директорами освітніх закладів громади

Відбулась робоча зустріч з директорами освітніх закладів громади

22 лютого у приміщенні Матусівської сільської ради, за участю голови громади Лесі Шаповал, відбулась робоча зустріч з директорами та педагогічними працівниками освітніх закладів громади. В ході зібрання   були обговорені актуальні проблеми та освітні нововведення. Зокрема говорили про стан справ з розвитку матеріально-технічної бази закладів освіти, якість надання освітніх послуг, посилення роботи щодо національно-патріотичного виховання здобувачів освіти,  атестація педагогів громади та питання методик саморозвитку педагогічних працівників. Спілкування у затишному колі колег було цікавим та продуктивним. Конкретні поради та управлінські рекомендації, надані під час зустрічі, допоможуть в успішній роботі освітніх закладів громади.

14:04 22.02.2023

Повістки, їх види та відповідальність особи, яка відмовляється від її отримання

Повістки, їх види та відповідальність особи, яка відмовляється від її отримання

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації триває загальна мобілізація. Відповідно до законодавства України чоловікам від 18 до 60 років громадянам необхідно прийти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення даних та взяття на військовий облік. Військовозобов’язаний може добровільно з’явитись до військкомату або ж після вручення йому повістки.

12:24 22.02.2023

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

21 лютого 2023 року головний спеціаліст   відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Людмила Ільніцька провела виїзний прийом громадян в ЦНАПі Матусівської територіальної  громади та надала послуги 9 особам.

09:47 22.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь