A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

СУБСИДІЯ І АЛІМЕНТИ: ЯК ЩОМІСЯЧНИЙ ПЛАТІЖ ВПЛИВАЄ НА ДЕРЖАВНУ ПІЛЬГУ

СУБСИДІЯ І АЛІМЕНТИ: ЯК ЩОМІСЯЧНИЙ ПЛАТІЖ ВПЛИВАЄ НА ДЕРЖАВНУ ПІЛЬГУ

Щорічно на житлову субсидію розраховує чимала кількість громадян. Проте, щоб отримати пільгу, їм потрібно дотриматися визначених у законодавстві критеріїв, зокрема – не мати аліментної заборгованості.

09:27 30.12.2021

Сесія пройшла злагоджено і конструктивно

Сесія пройшла злагоджено і конструктивно

На минулому тижні відбулась чергова 18 сесія  Матусівської сільської ради 8 скликання, на якій головними питаннями, які затвердили депутати,  була Стратегія розвитку Матусівської територіальної громади на 2022-2025 роки та бюджет сільської ради на 2022 рік.

12:13 29.12.2021

Підвели підсумки конкурсу

Підвели підсумки конкурсу

За результатами конкурсу «Найкраще новорічне привітання» відділ культури повідомляє, що цього року перше місце не отримало  жодне привітання, проте друге місце отримало новорічне привітання від Сивоконь Маринки, учениці 9 класу Матусівського ліцею №1 та третє місце колективне новорічне привітання «12 місяців» від учнів початкових класів Матусівського ліцею №1.

10:31 29.12.2021

Пам’ятка з безпеки під час святкування Новорічних свят

Пам’ятка з безпеки під час святкування Новорічних свят

 Наближається Новий рік, сяють яскравими кульками новорічні ялинки. Більшість надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж, що виникають під час святкування Нового року, трапляється через недотримання елементарних вимог безпеки при влаштуванні свята, через необережність під час використання різноманітних піротехнічних виробів, через власну недбалість. Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, легкозаймистих матеріалів. Для прикрашення ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно. Обов'язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Пам'ятайте, що сама хвоя легкозаймиста. В разі, якщо ж ви помітили якусь несправність гірлянди: з'явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу — негайно вимкніть її.

11:31 28.12.2021

Пам'ятка населенню: правила безпеки при користуванні пічним опаленням та електроприладами в побуті

Пам'ятка населенню: правила безпеки при користуванні пічним опаленням та електроприладами в побуті

З настанням холодної пори року багато людей використовують для обігріву своїх помешкань пічне опалення та електроприлади. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми літнього віку, часто самотніми. Адже вони на початку опалювального сезону не завжди можуть самостійно перевірити стан печі та димарів і миттєво зреагувати на проблему, коли вона виникає. Щоб застерегти від можливих наслідків несправності пічного опалення необхідно виконувати правила пожежної безпеки:

11:06 28.12.2021

Підтвердили звання "народний" та "зразковий"

Підтвердили звання "народний" та "зразковий"

Колективи Матусівського сільського будинку культури : Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «ГОРЛИЦЯ» (художній керівник Глек Анатолій Миколайович), Народне аматорське жіноче вокальне тріо «ЧАРІВНЕ НАМИСТО» ( художній керівник Меркотан Олександр Петрович ) та Народний аматорський вокально-інструментальний ансамбль «МАТУСЯНИ» (художній керівник Сівак Володимир Євтропович), проатестувалися та підтвердили звання «народний» та «зразковий», відповідно до Постанови №1 від 22 грудня 2021 року Колегії управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації.

16:12 24.12.2021

Матусівська ТГ взяла участь в проєкті «Ноутбук кожному вчителю»

Матусівська ТГ взяла участь в проєкті «Ноутбук кожному вчителю»

Завдяки національному проєкту Міністертсва освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації, за сприяння Управління освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації та співфінансуванню Матусівської сільської ради педагоги Матусівського ліцею №1 та Матусівського ліцею №2 напередодні новорічних свят отримали 14 ноутбуків (Lenovo V14 G2), які мають необхідні характеристики для роботи вчителя. Нова техніка дасть змогу зробити освітній процес зручним як в очному режимі так і під час карантинних обмежень.

16:16 16.12.2021

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку. Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, в тому числі і нашим землякам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Бажаємо усім учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС міцного здоров’я, благополуччя, життєвої енергії та довгих років життя!

09:41 14.12.2021

Представники народного депутата відвідали ліцей №1

Представники народного депутата відвідали ліцей №1

На початку тижня Матусівський ліцей № 1 відвідали представники народного депутата Андрія Стріхарського, за сприяння якого в закладі зроблено капітальний ремонт спортивного залу. Всі учасники освітнього процесу вдячні Андрію Петровичу за співпрацю в вирішенні цієї проблеми, адже спортзал дійсно потребував ремонту. Відтепер діти матимуть можливість займатися спортом у належних умовах.

14:40 08.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь