Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Ключ до змін – технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю

Ключ до змін – технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю

„Ключ до змін – технології civic tech на допомогу людям з інвалідністю”, що виконується в рамках проєкту Фонду Східна Європа „3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство за часів пандемії та в майбутньому” і фінансується Європейським Союзом.

15:39 23.02.2022

Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру

Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру

В умовах воєнно-політичних викликів, яким на даний час протистоїть Україна, існує високий ризик виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Відділ цивільного захисту Матусівської сільської ради звертається до жителів громади з проханням визначитися з місцями найпростіших укриттів. Можливості використання для укриття підлягають підвальні, цокольні та перші поверхи об’єктів цивільного і промислового  призначення, підземні склади, об’єкти, що за своїми технічними та захисними  властивостями можуть бути використані для укриття. 

09:01 23.02.2022

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі.   Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті.

11:08 21.02.2022

Шановні жителі громади! 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні

Шановні жителі громади! 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні

У цей день всі українці вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Ми завжди будемо в неоплатному боргу перед Героями, яких назвали Небесною Сотнею і які стали символом Революції Гідності. Адже ціною власного життя Герої Небесної Сотні довели, що наш український народ – нескорений, а дух його - незламний.

11:50 18.02.2022

Вшанували пам’ять земляка

Вшанували пам’ять земляка

17 лютого мало б виповнитися  53 роки капітану Державної прикордонної служби Сергію Івановичу Лифарю, який загинув в 2014 році в  Довжанському котлі під обстрілами з території Росії. Від імені Матусівської громади представники сільської ради відвідали місце поховання нашого земляка та вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання. Сергій Лифар загинув за кожного з нас – за те, щоб наступне покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні. Тож, віддамо шану та згадаємо теплим словом Сергія Івановича, а разом з ним і всіх українських воїнів, які віддали життя за Україну, бо кожен з них залишиться у пам’яті, а вдячність за їхній подвиг завжди житиме у наших серцях.

10:52 17.02.2022

16 лютого - День єднання

16 лютого - День єднання

  З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість в Україні започатковано нове державне свято - День єднання.  В Матусівській громаді приєдналися до відзначення свята. 16 лютого о 10-00 год. працівники сільської ради та жителі громади приєдналися до всеукраїнського флешмобу та виконали Державний Гімн України. На установах та будівлях підняті  національні прапори. В освітніх закладах громади пройшли уроки, присвячені єднанню. В бібліотеках діють тематичні виставки.

11:38 16.02.2022

15 лютого День пам'яті воїнів - інтернаціоналістів

15 лютого День пам'яті воїнів - інтернаціоналістів

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

08:35 15.02.2022

Увага! Конкурс на отримання грантової допомоги

Увага! Конкурс на отримання грантової допомоги

Фонд ЦЕ КРАФТ впроваджує Постійний конкурс творців з метою підтримки мікропідприємців крафтовиків і ремісників. За умовами конкурсу всі охочі можуть подати ідеї на виготовлення творчого продукту (прототипу). Це Крафт щоквартально проводить конкурсний відбір на найкращу ідею виробу і фінансує виготовлення продукту-товару на грантових умовах (безповоротно). Авторські права на прототип залишаються за автором і надалі він/вона зможуть стати Продавцем на Це Крафт.

09:37 11.02.2022

Привітали довгожительку

Привітали довгожительку

Із радістю та вдячністю -  саме так зустріла представників громади довгожителька села Матусів Товстоног Надія Гнатівна. Восьмого лютого їй виповнився 91 рік. Згадуючи прожите життя,  вона не жаліється, хоча воно було не легким. Надія Гнатівна рано залишилася сиротою, в юному віці почала працювати. Трудова діяльність довгожительки налічує 40 років безперервного стажу. Сімейне життя не склалося, вийшовши заміж – через чотири роки овдовіла, залишившись з маленьким сином на руках. Сама його виховувала та ставила на ноги. Багато всього перенесла Надія Гнатівна , але, слухаючи цю мудру жінку, розумієш, що її слова пронизані оптимізмом та вірою, що і допомогло їй дожити до такого поважного віку.  

15:20 08.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь