Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Президентом України підписано Закон, яким адаптовано трудові відносини під реалії війни – ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» https://bit.ly/3JCc5pB. Він набуває чинності наступного дня після публікації, тобто 24 березня. Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

15:05 24.03.2022

Війна об’єднала нас усіх: наведемо разом благоустрій на території громади

Війна об’єднала нас усіх: наведемо разом благоустрій на території громади

   Нині Україна переживає важкі часи. Воєнне вторгнення російської федерації у нашу державу приносить багато болю, руйнування та страждання для мільйонів людей.  Нас переповнюють гнів і лють на ворогів. А ще – безмежна віра у Бога, Збройні Сили України, нашу Перемогу та Україну. У час, коли наша армія знищує ворога на передовій і тримає міцну оборону, ми маємо створювати надійний тил та будувати нову Україну. Розпочати варто  з себе – своєї громади,  села, вулиці, подвір'я,  оселі, свідомості…

11:33 24.03.2022

Наша сила - в єдності!

Наша сила - в єдності!

Україна – єдина, а ми – українці – волелюбний та дружній народ. Ми ніколи не стояли осторонь життя нашої країни, тож і сьогодні об’єдналися задля перемоги! В Матусівській громаді жителі надають прихисток тимчасово переміщеним особам. Колективи освітніх закладів, та всі, хто має можливість готують вареники, консервоване м'ясо для наших захисників, плетуть маскувальні сітки. Керівники фермерських господарств, підприємці та небайдужі жителі громади згуртувались та зібрали недоторканний резерв продуктів харчування: борошно, крупи, олія, м'ясо консервоване - все в достатній кількості.  В фойє будинку культури та в старостаті постійно працює пункт прийому продуктів та гуманітарної допомоги. Дякуємо всім, хто приєднується та допомагає у важку для країни годину. Єдність, підтримка, віра в перемогу  - наша зброя, яка допоможе нам перемогти!  

08:37 22.03.2022

Спалювання трави та сміття – злочин!

Спалювання трави та сміття – злочин!

Не встигла підсохнути земля, а в нашій громаді вже розпочалася епідемія паління сміття та сухої трави. Зараз наша земля горить від обстрілів, а ми своїми власними руками підпалюємо сміття, цим самим створюючи додаткову небезпеку - адже під час воєнного стану такі дії відволікають від виконання своїх завдань підрозділи рятувальників, правоохоронців, чоловіків добровольчих формувань. Матусівська сільська рада доводить до відома громадян, що 03 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так у ст..113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і всі навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. Застерігаємо жителів громади, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років  з конфіскацією майна. Тож будьте свідомими та не порушуйте закон!

14:55 21.03.2022

Здобудемо справедливість разом

Здобудемо справедливість разом

Зараз все населення України є свідками таких злочинів, і надзвичайно важливо документувати ці докази, що дозволить притягнути винних осіб до відповідальності в межах судових проваджень на національному та міжнародному рівнях.

11:48 18.03.2022

Разом - до перемоги!

Разом - до перемоги!

Дивлячись на те, як жителі Матусівської громади та всієї України гуртуються та роблять все заради нашої перемоги, юні жителі Матусова в свій спосіб зробили вчинок в який вклали любов та вдячність воїнам, які боронять нас від ворога. На свої кошти Оля і Коля купили ящик печива, на якому написали слова підтримки та подяки нашим захисникам України. Вчинок цих дітей незрівнянно щирий та мудрий, і в черговий раз доводить нашу перемогу, щасливе повернення до своїх домівок всіх дітей та дорослих, світле і мирне майбутнє!

11:28 18.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь