Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Діти і війна: сучасний вимір

Діти і війна: сучасний вимір

У червні 2022 року (дата буде оголошена пізніше) Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та КЗ «Харківська обласна станція юних туристів» в online форматі будуть проводити Всеукраїнську* краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір» (далі – конференція). Посилання буде розіслано учасникам за два дні до проведення зазначеного заходу.

08:15 06.05.2022

Відправили допомогу

Відправили допомогу

Матусівська громада відправила чергову партію гуманітарної допомоги. Картоплю, олію, крупи відвезли до військового госпіталю. Велика вдячність кожному небайдужому, хто нині не залишається осторонь. Об’єднавши зусилля, ми робимо все можливе для того, щоб знайти потрібні речі, транспорт для перевезення допомоги і в найкоротші терміни доставити її потребуючим. Українці не лишають своїх в біді. Разом – ми сила.

12:07 04.05.2022

Допомагаєм армії в тилу

Допомагаєм армії в тилу

 На жаль, війна, розпочата росією, продовжується, але ми згуртовані та невтомні. Мешканці Матусівської громади готують, печуть, плетуть сітки та відвозять гуманітарну допомогу на фронт. Підтримують переселенців, піклуються про їхній затишок та комфорт. Сьогодні в громаді силами місцевих жителів на потреби армії зібрали картоплю. Також вже відправили матраци, які надав ПрАТ «Звенигородський сироробний комбінат».  250 півлітрових банок зібрано для консервування м’яса.  Із Свято - Вознесенської церкви с.Матусів передали паски, цукерки, печиво для військових. Велика подяка кожному, хто об‘єднався у себе вдома, на роботі, в організаціях та установах заради спільного мирного майбутнього.

11:10 03.05.2022

Рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної  в частині найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів

Рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної в частині найменування, перейменування, унормування назв географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів

Збройна агресія Російської Федерації проти України актуалізувала необхідність якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого та тривалого лінгвоциду Росією української мови (зросійщення), одним з проявів якого є закорінення у назвах географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів російськомовних слів. Це призвело до того, що до цього часу офіційно вживаються та присвоюються при найменуванні чи перейменуванні географічних об’єктів та об’єктів топоніміки назви, які не відповідають вимогам законодавства про державну мову, оскільки не відповідають стандартам української мови.

10:56 29.04.2022

Подарували смородинові кущі

Подарували смородинові кущі

Українці – мирна нація, яка звикла вирощувати хліб, садити дерева та робити світ кращим. Так жителі Матусова, подружжя Сніжана та Віталій Іщенки, приєднавшись до всеукраїнської акції «САДИ ПЕРЕМОГИ», за власний рахунок придбали  саджанці смородини. Дбаючи про підростаюче покоління, Сніжана та Віталій подарували освітнім закладам громади по 45 смородинових  кущів. Щиро дякуємо сім’ї Іщенків, і віримо, що після перемоги діти повернуться за свої парти, а через кілька років вже збиратимуть у шкільному садку щедрі врожаї корисних ягід.

14:15 28.04.2022

День пам'яті Чорнобильської трагедії

День пам'яті Чорнобильської трагедії

26 квітня  – міжнародний день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

09:02 26.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь