A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Платформа ветерана.Черкаський вимір

Платформа ветерана.Черкаський вимір

Черкаська обласна військова адміністрація разом з партнерами створили вебсторінку „Платформа ветерана „Черкаський вимір“ https://ukrveteran.ck.gov.ua , що сприятиме інтеграції захисників і захисниць у мирне життя. На даному сайті зібрано й упорядковано всю необхідну для ветеранів інформацію. Платформа містить алгоритми пошуку зниклих безвісти, набуття статусу ветерана війни, перелік пільг державного рівня, медична допомога та реабілітація, пенсійне забезпечення, професійна освіта, започаткування власної справи, грантові можливості та багато інших інструментів.

10:38 28.12.2023

Шановні жителі Матусівської громади, прийміть щирі вітання з Різдвом Христовим!

Шановні жителі Матусівської громади, прийміть щирі вітання з Різдвом Христовим!

 Різдво Христове – велике свято для всіх християн. У 2023 році українці разом із більшістю християнського світу відзначають його 25 грудня. Цей день – особливий для всіх віруючих, адже він символізує народження Ісуса Христа, Сина Божого. Нехай він принесе радість у ваші серця, наповнить душу любов’ю, злагодою і теплом, а Божий Син щедро обдаровує вас і ваші родини міцним здоров’ям, щастям та достатком, оберігає і захищає наших воїнів та Україну!

10:15 25.12.2023

Бажаю всім щасливого Різдва! Слава Україні! - Андрій Стріхарський

Бажаю всім щасливого Різдва! Слава Україні! - Андрій Стріхарський

Сьогодні Україна відзначає одне з найважливіших свят у християнському світі – Різдво Христове. Україна вперше святкує Різдво згідно з новоюліанським календарем. Це важлива подія для нашої країни, адже вона символізує нашу відданість європейським цінностям та відхід від російського впливу. Нехай у це світле свято ваші серця наповняться радістю, теплом і любов'ю. Нехай у ваших домівках панують мир і злагода. Звісно, у цей час ми не можемо забути про війну, яка триває в Україні. Але навіть у найтемніші часи не варто втрачати надію. Нехай Різдво стане для нас натхненням для подальшої боротьби за нашу свободу та незалежність. Бажаю щоб Різдво подарувало вам тепло та радість, наповнить життя новим змістом та натхненням. Нехай ваша доброта допомагає іншим і робить світ кращим. А у ваших домівках панують мир, злагода та любов.

09:11 25.12.2023

Дитячі малюнки для захисників

Дитячі малюнки для захисників

   Напередодні Різдва Христового на першому поверсі адмінприміщення сільської ради розміщено виставку дитячих робіт «Тобі, мій воїне, мій захиснику», створену з метою підтримки  духу бійців, які боронять Україну. Юні художники, через призму власного світосприйняття, зображають воїнів-захисників та рідну країну, вкладаючи у кожну роботу свої думки та почуття. Малюнки просякнуті любов’ю до України та дитячим баченням майбутньої перемоги. Всі малюнки будуть передані нашим захисникам для підтримки їх бойового духу.

12:29 22.12.2023

44 сесія Матусівської сільської ради пройшла оперативно і злагоджено

44 сесія Матусівської сільської ради пройшла оперативно і злагоджено

20 грудні під головуванням сільського голови Лесі Шаповал відбулось 44 засідання сесії Матусівської сільської ради. На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників та всіх, кого забрала війна. У ході сесійного засідання депутати затвердили Програму благоустрою населених пунктів  Матусівської сільської територіальної  громади на 2024 рік, Програми розвитку та  підтримки комунального некомерційного підприємства «Лікарня імені братів М.С. і О.С. Коломійченків»  Шполянської міської ради ОТГ на 2024 рік,  Програму розвитку та підтримки КНП «Шполянський ЦПМСД» Шполянської міської ради ОТГ на 2024 рік, Програму  підтримки військовослужбовців,  зарахованих для  проходження  служби в Збройних Силах  України  на 2024 рік, Програму відшкодування витрат за пільгове перевезення автомобільним транспортом окремих категорій громадян на приміських маршрутах  загального користування Матусівської територіальної громади на 2024 рік,  Програму «Розвитку та підтримки комунального підприємства «Відродження»  Матусівської сільської ради на 2024 рік, Програму «Забезпечення заходів  та робіт територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення  на території  Матусівської  територіальної громади на 2024 рік», Програму реалізації реформи шкільного харчування      в підпорядкованих закладах освіти Матусівської сільської ради на 2024-2027 роки,  Програму розвитку та підтримки КНП «Матусівський ЦПМСД» Матусівської сільської ради ТГ на 2024 рік.

16:32 21.12.2023

Отримали допомогу у вигляді борошна

Отримали допомогу у вигляді борошна

Внутрішньо переміщені особи та багатодітні родини нашої громади отримали допомогу у вигляді борошна. За сприяння Матусівської сільської ради борошно надійшло від Звенигородської військової адміністрації. Люди розчулені таким черговим жестом підтримки на місцевому рівні, який допомагає відчути: про них не забувають та усіляко підтримують у цей складний час. У свою чергу деякі з них виявили бажання передати борошно на випічку для наших захисників.

13:15 21.12.2023

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

  21 грудня у приміщенні «ЦНАП» Матусівської сільської ради виїзний прийом громадян провела головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Людмила Ільніцька. 7 мешканців громади отримали детальні консультації. Фахівець Фонду проінформувала присутніх щодо умов виходу на пенсію за віком,  порядку подання документів для призначення пенсії, розміру майбутньої пенсії та чинники, від яких вона залежить, ознайомила з електронними сервісами Пенсійного фонду України.

12:46 21.12.2023

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

У відповідь на лист Асоціації міст України щодо необхідності здійснення перерахунку індексів податкоспроможності місцевих бюджетів на 2023 рік у зв’язку із вилученням «військового» ПДФО Міністерство фінансів України повідомило, що для недопущення розбалансування місцевих бюджетів у зв’язку із зарахуванням з 01.10.2023 «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф, затвердженого урядовою постановою №1477.

23:14 19.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь