A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

11.01.2024 року відбулась 45 сесія Матусівської сільської ради VIII скликання

У  роботі засідання сесії взяли участь 14 депутатів (із 20 обраних). Засідання розпочалося хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам'ять всіх полеглих захисників та захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок вторгнення російських окупантів.  Депутати прийняли Програму «Безбар’єрна громада» на території Матусівської територіальної громади на 2024-2026 роки та Програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі  на період до 2025 року. Також позитивні рішення були прийняті по земельних питаннях, а саме:

15:07 11.01.2024

Пройшло обстеження закладів освіти

 В умовах воєнного стану першочерговим завданням органів місцевого самоврядування є створення безпечного освітнього середовища та збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу.  9 січня робоча група, до складу якої увійшли представники сільської ради, фахівці відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Звенигородського районного управління ГУ ДСНС у Черкаській області, поліцейський офіцер громади, здійснила обстеження  двох освітніх закладів громади з метою верифікації даних, внесених до Паспортів безпеки закладів освіти. Робоча група оглянула облаштування укриттів, перевірила функціювання «тривожної кнопки» охоронної сигналізації, наявність  відеоспостереження. За результатами обстежень складено відповідні акти.

15:51 09.01.2024

Якщо ваша дитина без поважних причин не відвідувала школу протягом десяти днів – чекайте на працівників поліції та служби у справах дітей

Виховання дітей – це відповідальна справа, а забезпечення здобуття дитиною повної загальної середньої освіти є безпосереднім обов’язком батьків, за невиконання якого можуть настати негативні наслідки. Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017  № 684 був затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих, або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти. Поважною причиною відсутності учня на навчальних заняттях підтверджується відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров'я, або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття), або учня (для повнолітніх учнів).

13:37 08.01.2024

Для подання інформації звертатися у відділ містобудування, архітектури та земельних відносин Матусівської сільської ради до 12.01.2024 року

Департаментом агропромислового розвитку Черкаської обласної адміністрації розроблено проєкт Програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу Черкащини на період до 2028 року.

09:56 08.01.2024

З Новорічними святами та Хрещенням Господнім! - Андрій Стріхарський

Щиро вітаю вас із Новорічними святами та Хрещенням Господнім! Новий рік – це час нових починань, сподівань та мрій. А Хрещення Господнє – це свято, яке символізує очищення та оновлення. В цьому році за новим календарем ці свята стоять поруч, символічно підтримуючі кожного, хто вірить в Україну, захищає наш мир і спокій, сумлінно працює, навчає та навчається, лікує та допомогає, робить свою справу попри все. Нехай цей рік буде для вас роком здійснення всіх ваших бажань. Нехай він принесе вам здоров’я, щастя, добробут і мир. Нехай свято Хрещення принесе вам духовне очищення, силу і впевненість у Перемозі Світла над темрявою, України над ворогом. Бажаю вам, щоб у Новому році у ваших домівках панували мир, злагода та любов. Нехай у ваших серцях завжди живе віра в краще майбутнє.

13:34 06.01.2024

Допомога жителям громади

Сьогодні в Матусівській громаді вразливі категорії населення, а саме: сім'ї в яких є діти з інвалідністю та малозабезпечені жителі громади, отримували борошно, яке надійшло від Звенигородської військової адміністрації. Борошно, яке люди вирішили віддати на ЗСУ, завезли у навчальні заклади, де воно буде використане волонтерами на випічку для наших воїнів.

14:47 05.01.2024

Платформа ветерана.Черкаський вимір

Черкаська обласна військова адміністрація разом з партнерами створили вебсторінку „Платформа ветерана „Черкаський вимір“ https://ukrveteran.ck.gov.ua , що сприятиме інтеграції захисників і захисниць у мирне життя. На даному сайті зібрано й упорядковано всю необхідну для ветеранів інформацію. Платформа містить алгоритми пошуку зниклих безвісти, набуття статусу ветерана війни, перелік пільг державного рівня, медична допомога та реабілітація, пенсійне забезпечення, професійна освіта, започаткування власної справи, грантові можливості та багато інших інструментів.

10:38 28.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь