A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

КП «Відродження» працює у штатному режимі

КП «Відродження» працює у штатному режимі

Минулого тижня працівники КП «Відродження» здійснили порізку дров у старостаті села Станіславчик. Підвозили кукурудзяні качани для отоплення ліцею №2.  Вирізали чагарники та перебивали гілля на тріску біля містків по вул. Івана Богуна та Тодося Осьмачки. Наводили лад біля братських могил. Постійно прибирають сміття на обочинах доріг громади. 

13:04 06.02.2024

Герої живі - поки ми про них пам’ятаємо

Герої живі - поки ми про них пам’ятаємо

   5 лютого 2024  року у Матусівській громаді відбулось урочисте відкриття меморіальних дошок в пам'ять про полеглих воїнів: Юрія Губу, Олександра Євтушина, Петра Семка, Олександра Масича - річниця загибелі воїна саме 5 лютого. Пам’ятні знаки встановили на фасаді ліцею №2, де навчалися захисники.  На відкриття зібралися родини загиблих, представники Першого відділу  Звенигородського РТЦК, працівники органів місцевого самоврядування, учні ліцею та жителі громади. Розпочався захід із хвилини мовчання та вшанування пам’яті всіх полеглих воїнів, які віддали своє життя захищаючи Україну. Почесне право відкрити меморіальні дошки надали родинам полеглих захисників. За традицією, священник Петро Блонський освятив меморіальні  дошки. Щирі співчуття родинам, близьким та друзям у своїй промові висловила голова громади Леся Шаповал, старший офіцер Першого відділу Звенигородського РТЦК Тетяна Педченко, однокласники.  "Дорогі родини наших Героїв! Низький уклін вам за вашу жертву і ваш подвиг. Дай Боже вам сили витримати ті випробування, які випали на вашу долю," – звернулася до родин захисників у своєму виступі Леся Володимирівна. Присутні на заході, схиливши голови в скорботі, віддали шану світлій пам’яті військових та поклали квіти й лампадки до пам’ятних знаків. Полеглі захисники були справжніми патріотами, самовідданими та безстрашними воїнами, які з честю та гідністю несли службу і до останньої миті свого життя були вірними військовому обов’язку.

15:17 05.02.2024

РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА МАСИЧА

РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА МАСИЧА

5 лютого – трагічна дата для всієї Матусівської громади. Рік тому, 5 лютого 2023 року, під час виконання службового  обов'язку, внаслідок мінометного обстрілу, біля населеного пункту Красногорівка Покровського району загинув наш земляк Масич Олександр Валентинович, 1986 року народження. Обірвалося життя справжнього Патріота, надзвичайної і світлої Людини, Воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі. Олександр був щирим, доброзичливим, працелюбним, відкритим у спілкуванні, завжди готовим підтримати та прийти на допомогу. Понад усе любив свою родину, рідний край, українську землю. Мріяв про Перемогу і наближав її з усіх сил. Саме таким він залишиться в нашій пам’яті. Дуже боляче усвідомлювати, що його життя так рано обірвалось. Скільки доброго і світлого могло бути в нього попереду, але він віддав його, обороняючи Україну і всіх нас. Та смерть не зможе зруйнувати те, що залишив після себе наш Герой – добрі справи та світлу пам’ять про себе.

21:26 04.02.2024

Щороку   історична пам'ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів визволення нашої громади

Щороку історична пам'ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів визволення нашої громади

30-31 січня ми відзначаємо річницю звільнення Матусівської громади   від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу. Дякуємо тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Згадуємо всіх, чиє життя забрала страшна війна. Ця сторінка історії громади ніколи не зітреться з пам’яті.  Боляче визнавати, але українцям знову доводиться стати на захист своєї Батьківщини, її свободи та територіальної цілісності. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу Перемогу. Слава Україні! Героям Слава!

16:27 31.01.2024

Поточна робота КП "Відродження"

Поточна робота КП "Відродження"

Минулого тижня працівники КП «Відродження», як завжди,  працювали плідно та результативно. На початку тижня упорядковували територію кладовища по вул.Тодося Осьмачки. Заготовляли дрова для опалення ліцею №1, а також підвезли та порізали вже заготовлені. Жіноча частина колективу займалася виготовленням окопних свічок. Також постійно проводиться робота із забезпечення належного стану вуличного освітлення.

10:28 30.01.2024

Внутрішньо переміщені особи громади отримали гуманітарну допомогу

Внутрішньо переміщені особи громади отримали гуманітарну допомогу

Сьогодні внутрішньо переміщені особи Матусівської громади отримали гуманітарну допомогу, надану громадською організацією «Лад». Продуктові набори довготривалого зберігання, на кожного члена родини, та засоби гігієни будуть суттєвою підтримкою для сімей ВПО.

14:51 29.01.2024

“БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ”: СЬОГОДНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

“БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ”: СЬОГОДНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

09:51 29.01.2024

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту об'єднує нас у вшануванні пам'яті тих, хто став жертвою однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття - масового винищення єврейського народу, ромів, та слов'ян у 1933-1945 роках минулого століття. Для нашого народу символами Голокосту стали Бабин Яр та Дробицький яр, де нацисти здійснювали жорстокі масові розправи над євреями та представниками інших національностей. Сучасні події, зокрема агресія росії проти України, свідчать, що пасивна пам'ять про злочини геноциду не захищає від їх повторення. У День скорботи та пам'яті схиляємо голови перед тими, хто поклав життя під час Голокосту, та вшановуємо тих, хто, стоячи перед загрозою смерті, невтомно допомагав іншим вижити. Пам'ять про жертв Голокосту повинна слугувати нам і майбутнім поколінням нагадуванням про те, як політика нетерпимості та ненависті може призвести до найстрашніших злочинів. Пам'ятаймо минуле, щоб побудувати краще майбутнє.

20:14 27.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь