A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

Свято весни

У переддень 8 Березня у школі панував особливий святковий настрій, адже саме тут чи не найбільший колектив жінок, а також дівчаток-учениць. У кожному класі хлопчики вітали своїх чарівних однокласниць, у молодших класах відбулись святкові заходи для матусь та бабусь, а учні 5-6 класу вітали своїх дівчат розважальною програмою "Справжні джентльмени". Старшокласники свято провели зовсім в іншому форматі. Витонченість  та ніжність вони замінили жартами, інсценівками та танцювальними флеш-мобами, провівши захід у стилі  «Ліги сміху».

10:12:58 09.03.2021

МАСНИЦЯ, ПРИГОЩАЙ, ВСІМ МЛИНЦІ РОЗДАВАЙ!

Неможливо уявити завершення зими без традиційного тижня  Масниці, за який кожен справжній українець встигає з'їсти таку кількість смачних млинців, що  вистачить на весь рік. Масницю прийнято зустрічати дружно і весело, обов»язково напекти смачних млинців і пригощати ними рідних і друзів. Конкретної дати відзначення цього веселого свята немає, але саме під час Масниці ми проводжаємо холодну зиму і зустрічаємо теплу, сонячну весну. Наша школа не стала осторонь цієї гарної традиції, бо вже котрий рік поспіль ми проводжаємо зиму в останній день лютого. У п'ятницю, 26 лютого, учні, учителі, працівники школи провели радісне свято шкільної Масниці . З піснями-веснянками, іграми , обов»язковим спалюванням опудала - і звичайно ж, з щирими і веселими привітаннями та смачнющими млинцями!

16:18:53 01.03.2021

НІ, Я ЖИВА! Я БУДУ ВІЧНО ЖИТИ!

Найславніша українська поетеса,» дочка Прометея», послідовний та енергійний борець за утворення українського народу –  це Леся Українка. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і ми збагнули, що ми не просто обивателі, а українці, що це звання  зобов’язує, що нам є за що боротись і віддавати життя. Її слова стали «стрілами», що влучали в серце несправедливості.  На літературному уроці, присвяченому 150- річчю з дня народження поетеси, учні Станіславчицького НВК мали змогу переглянути відео презентацію про Лесині дитячі та юнацькі роки, обговорити цікаві факти її біографії, доторкнутися душею до її поетичного слова- ніжного, мрійливого в одних поезіях, і гострого, злободенного – у інших. Учениці 7 і 9 класів Воронцова Дарина, Сабадаш Ольга та Косован Вікторія продекламували вірші поетеси. Учитель української літератури Дядя В.М. побажала присутнім вірно служити тій високій ідеї, що зветься «Україною» і  жити за правилами Лесиних творів, які й нині дарують нам надію та є дороговказом у житті. 

16:14:08 01.03.2021

Вас пам’ятати будемо завжди…

    19 лютого, з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні, у Матусівського НВК №2 була проведена лінійка-реквієм «А Сотня відлетіла в небеса», приурочена вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

10:35:15 23.02.2021

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.                                                   Василь Сухомлинський Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - МОВА.     Тож саме цього тижня у Матусівському НВК №1 зібралися справжні українці, шанувальники рідного слова, знавці бездонної скарбниці нашого фольклору і української пісні. Команди "Дажбог"10класу та" Сварог "9 класу змагалися у мультимедійній вікторині «Найрозумніший», команди "Перун" 8класу та "Ярило" зійшлися у грі" Краща мова єднання – це українська", учні 6 класу перевіряли свої знання у грі" Кращий знавець рідної мови".

15:11:27 22.02.2021

А Сотню вже зустріли небеса.

    20 лютого в Україні – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. Уже минуло сім років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

15:09:45 22.02.2021

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

7 років тому сталися найтрагічніші події Революції Гідності. Саме в ці дні в центрі Києва загинула найбільша кількість учасників майже тримісячних протестів- майже 100 осіб. День пам»яті відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи. «Сьогодні вся Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні - людей, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього нашої країни. Вони були звичайними людьми - науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями... І всі вони віддали найдорожче - життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі»,- зазначив під час історичного уроку  «Хто за свободу вийшов проти смерті,тому немає смерті на землі», проведеній у Станіславчицькому НВК,  учитель історії Бойко В.І.  Щемливі вірші,  зворушливі  відеокадри…  В кінці  уроку присутні  запалили свічку пам»яті та  продекламували слова, які стали своєрідним гімном відвазі ,мужності і патріотизму :

08:46:01 22.02.2021

ДО РІДНОГО СЛОВА ТОРКАЮСЬ ДУШЕЮ

Щасливі ми, що народилися  на такій чудовій, багатій, мальовничій  землі – в  нашій  славній  Україні. Тут жили  наші  прадіди, діди, живуть  наші батьки – тут коріння  роду  українського. І де б ми  не  були, скрізь  відчуваємо  поклик  рідної землі, хвилюємося  аж  до  сліз, зачувши  рідне слово. Українці-  народ давній і працелюбний, співучий і відважний, добрий і щедрий. І мова українська  дуже мелодійна, багата,  веселкова і чарівна. Здається, що вона ввібрала у себе все: сонце і зорі, красу вишневого цвіту і ранкові роси, шепіт трави і дзвінкий спів струмочка, вечірні тумани і тепло літнього дня. Українська мова – прекрасна і дивна. Як незамулена річка, тече вона спокійно й привільно, і що б не трапилось,  залишається завжди свіжою і прекрасною. Напередодні  21 лютого ,  Міжнародного  дня  рідної мови, учні Станіславчицького НВК мали змогу продемонструвати свої знання з рідної мови, взявши участь у мовних  конкурсах. Команди «Патріоти » та «Запорожці» змагалися у знанні фразеологізмів, вміні добирати риму, визначенні мовних правил, швидкості побудови речень. Цікавою була подорож стаціями «Фонетика», «Морфологія», «  Графічна».  Учні 1 та 4 класів виготовили мовні постери з традиційною жовто- блакитною розфарбовкою. Учитель української мови та літератури Дядя Валентина Миколаївна підкреслила важливість вивчення рідної мови та нагадала історію виникнення цього свята. Учні дізнались цікаві факти про мову та мовні курйози,які вплинули на життя людей. Епілогом свята стали слова

08:44:16 22.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь