A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ОСВІТА

ЗЕМЛЯ- НАШ ДІМ І МИ ГОСПОДАРІ У НІМ!

Кожного року з наближенням тепла у справжніх господарів додається турбот: прибрати в господі, в дворі, дати лад на городі і в полі…От і в учнів та працівників нашого закладу турбот у квітні- хоч відбавляй! Ще б пак- хочеться до настання тепла прибрати свою домівку- рідну школу-  і допомогти селу стати привабливим. Тож цього року «шкільні суботники» перейшли в «сільські», адже і учні, і учителі та працівники закладу завзято працювали по благоустрою не лише шкільного подвір»я, а й біля території сільського ставка, кладовища та пам»ятника жертвам голодомору. Замітали, загрібали, сапали,висаджували саджанці кущів, вивозили непотрібне гілля. Працювали дружно, завзято і злагоджено, адже наш Станіславчик –прекрасне і затишне місце, де легко працюється і навчається.

10:39:59 26.04.2021

22 квітня – Всесвітній день Землі

Свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

14:05:53 23.04.2021

ЦІКАВИЙ КОСМОС

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято присвячене першому польоту людини в космос, з дня якого пройшло ось уже 60 років. Мабуть, кожний в дитинстві мріяв: коли   виросту, то обов’язково побуваю в космосі, який манить до себе таємничістю і безмежжям. Побачивши Землю з космосу, перший космонавт у світі Юрій Гагарін пізніше сказав: «Облетівши Землю в кораблі – супутнику, я побачив, яка прекрасна наша планета. Люди, нумо зміцнювати, примножувати цю красу, а не руйнувати.» У Станіславчицькому НВК всі заходи, приурочені до цієї дати , мали на меті ознайомити учнів з історією космонавтики, її творцями, розкрити роль українських вчених у розвитку космонавтики і впевнено заявити, що у історії космонавтики є і українська сторінка. Учні початкової школи стали першими, хто здійснив «політ у космос». Діти старанно взяли участь у оформлені класної дошки дивовижними малюнками про Всесвіт, активно відповідали на запитання вчителя під час виховної бесіди «Мандрівка у космос». З великим захопленням  запрошені учні розглядали модель  космічного  корабля, який  виготовили колективно учні 1 і 4 класів та індивідуальні макети космічних ракет з пластиліну( класні керівники Заріцька Валентина Іванівна і Тихоновська Галина Віталіївна).   Дивлячись на захоплені і радісні обличчя дітей, віриш, що майбутнє космонавтики — в надійних руках. В учнів старших класів програма теж була насиченою . Вони   переглянули презентацію «Космонавтика» та  відеофільм про першого космонавта незалежної України, Героя України Леоніда Каденюка. Саме завдяки йому на навколоземній орбіті вперше пролунав гімн незалежної України, був розгорнутий національний прапор та побував «Кобзар» Тараса Шевченка.  А потім  учні 7 і 9 класів  провели змагання  «Дорога в космос», які підготували  під керівництвом учителя фізики  Батори Олени Василівни. Учні  нагадували закони фізики, переконували присутніх в правдивості слів відомого барона Мюнхгаузена, відгадували загадки та кросворди, шукали секрет у ящику, проводили фізичний експеримент- і кожна правильна відповідь наближала до вершин космосу.

14:55:21 13.04.2021

ЗДОРОВИМ БУТИ МОДНО!

Здоров’я – це дар. Його треба шанувати, не витрачати, а примножувати. Людина, яка не хворіє ,почувається впевнено, бо вона усвідомлює, що керує своїм здоров’ям, є його господарем. Саме тому з раннього дитинства треба формувати навички щодо ведення здорового способу життя. Цьому підпорядкований Всесвітній день здоров'я , який відзначається щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року. День здоров`я  у нашій школі – це завжди веселий активний захід, який подобається усім школярам та працівникам. Напередодні Всесвітнього дня здоров»я учні Станіславчицького НВК разом з учителем фізкультури Волошиним В.А. провели загальношкільні змагання з тенісу серед юнаків та дівчат. Переможцями стали Полтавець Євгеній та Косован Вікторія ( І місце), Рудоман  Владислава та Хитенко Руслан ( ІІ місце) і Камінський Богдан та Шульга Ксенія ( ІІІ місце). А 7 квітня веселий флешмоб «Живи активно!» зібрав учителів, учнів, вихованців дитсадка  і працівників школи у шкільному фойє. Під запальну музику кожен учасник виконував спортивні рухи , які перепліталися із танцювальними. В кінці флешмобу усі присутні  проголосили гасло «Ми обираємо здоров»я. Приєднуйся!»  і побажали   усім найголовнішого - здоров’я, тим, хто хворіє - якнайшвидшого одужання, і завжди бути здоровими і життєрадісними!

10:20:32 10.04.2021

День птахів

Щовесни починаючи з 1906 року після підписання та набуття чинності Міжнародної конвенції з охорони птахів 1 квітня на всій земній кулі відзначають екологічне свято – Міжнародний день птахів.

08:25:03 06.04.2021

День театру

26 березня, напередодні Міжнародного дня театру, на шкільній сцені відбулась вистава в дитячому театрі “Дивосвіт”. Малятка дитсадочка, учні 1-4 класів, учні середніх класів і вчителі переглянули виставу за мотивами української народної казки “Ріпка”.

08:50:19 05.04.2021

ПТАШЕЧКИ,МИ ВАС ЛЮБИМО

Птахів люди  зустрічали  по-різному, але завжди радісно. Вважалося, що саме  вони несли на своїх крилах тепло, надію на сонечко, урожай та краще життя. Здавалося, що від людського очікування прискорювалося танення снігу, скресання льоду на водоймах, розпускалися бруньки, закликаючи повернутися додому перелітніх птахів – журавлів, сов, жайворонків, лелек, лебедів, шпаків, соловейків, синичок, ластівочок. От  учні Станіславчицького НВК і вирішили продемонструвати свою любов до птахів та радість від зустрічі з ними виготовленням годівничок. Першими свої шедеври виготовили учні 1, 4 та 5 класів Атаманенки Діма і Володя, Грабович Діма, Хитенко Ліна, Бугайчук Артем, Сабадаш Коля ,Єфімчук Ярослав та Хитенко Богдан. А наступного дня птички дякували Рудоман Владі, Камінському Богдану та Косачовій Наташі із 7 класу. Учні 9 класу виготовили годівничку колективно, а учениця цього ж класу Броварська Ліза разом з братиком Ванею, який відвідує дитячий садок, виготовили годівничку ще й  від себе. «Сімейну» годівничку приготувала і Косован Віка (7 клас) разом з братом Сергієм, випускником нашої школи. Годівнички вийшли оригінальні, практичні. Деякі «пташині  їдальні» можна і взагалі назвати дизайнерськими: вони оздоблені розписами та  ще й  стилізовані під людські хатки. Усі годівнички  ми розмістили на шкільному подвір’ї поряд із шпаківнями: нехай люди  милуються і не забувають, що братів наших менших потрібно любити й оберігати.

08:32:17 05.04.2021

1 квітня - Міжнародний день птахів

1 квітня - Міжнародний день птахів Невід’ємною частиною нашого життя є птахи. Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їхнього життя. На земній кулі їх налічується 8 тисяч 700 видів, а в нашій країні майже 770 видів. Сьогодні наступила пора, коли знову, вже в котрий раз, іде велике переселення птахів на батьківщину. На шляху їх чекають перешкоди й біди. Але ніщо не може зупинити густі потоки крилатих мандрівників. Через тумани і всі перешкоди летять вони на батьківщину, до своїх гнізд, несучи на своїх втомлених крилах весну. Цей день учні 3-4 класів присвятили маленьким друзям: розвішали на деревах пташині будиночки, влаштовують безоплатні їдальні для милих гостей, провели свята зустрічі з птахами. Оберігати природу ... Оберігати оточуюче середовище. Ці слова сьогодні ми чуємо все частіше. Любов до природи – це і любов до Батьківщини, до свого народу. Це наш світогляд, наша мораль, весь спосіб нашого життя.

08:29:54 05.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь