Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПАМ'ЯТАЄМО...

ПАМ'ЯТАЄМО...

19 травня друга річниця загибелі нашого земляка Петра Марочканича, який загинув  внаслідок танкового обстрілу поблизу населеного пункту Новоселівка Друга Донецької області. Петро Марочканич посмертно нагороджений медаллю «За відвагу».

08:18 19.05.2024

18 травня — День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня — День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

1944 року в цей день, близько 5 ранку, радянською владою розпочалась операція з виселення кримських татар з Кримського півострова, яка відбувалася із застосуванням насильства. У більшості випадків кримським татарам не пояснювали, що відбувається, куди саме їх везуть, а на збори давали не більше 15 хвилин. Кримські татари покинули власні домівки не готовими до довгої та виснажливої дороги, не кажучи вже про облаштування на чужині. Всього було депортовано 47 885 сімей. До цього числа не увійшли майже 6 тис. ув’язнених кримських татар до ГУЛАГу безпосередньо під час депортації. 

12:57 17.05.2024

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

16 травня у приміщенні  Центру надання адміністративних послуг Матусівської сільської ради черговий виїзний прийом громадян провела  начальник відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Наталія Бондаренко. З проблемними питаннями щодо пенсійного забезпечення до фахівця звернулись четверо громадян.  Більшість турбувало питання чи правильно їм порахували стаж.  Наталія Василівна перевірила всі дані та правильність підрахунків. Ще одне з питань, яке задавали присутні стосувалося розміру пенсії та її індексація. Фахівець  детально роз’яснила всі незрозумілі питання.  

10:29 17.05.2024

День вишиванки у Матусівській громаді

День вишиванки у Матусівській громаді

Щороку в третій четвер травня Україна відзначає унікальне національне свято – День вишиванки.  Головний посил цього дня – одягнути вишиванку, як символ своєї національної приналежності та підтримки української культури, яку не під силу знищити ворогу. Сьогодні у Матусівській громаді долучилися до челенджу «Вишиванка – генетичний код нації!»,   аби  весь світ побачив, яка прекрасна, сильна та непереможна наша Україна! З радістю приєдналися до цього свята всі вихованці та працівники закладів освіти нашої громади взявши участь у чудовому, надихаючому фото-флешмобі та з гордістю демонструючи свій національний одяг. Також у громаді підтримали традиції: малюки та учнівська молодь, працівники закладів освіти, культури та  сільської ради прийшлися ходою у вишиваному українському одязі   та взяли участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ, організаторами яких є навчальні заклади громади.

14:08 16.05.2024

Житло для внутрішньо переміщених осіб: тема Парламентсько-муніципального форуму

Житло для внутрішньо переміщених осіб: тема Парламентсько-муніципального форуму

15-17 травня 2024 року відбудеться Парламентсько-муніципальний форум-діалог «Житло для внутрішньо переміщених осіб», організатором якого є Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, участь у якому візьме Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.https://www.auc.org.ua/novyna/zhytlo-dlya-vnutrishno-peremishchenyh-osib-tema-parlamentsko-municypalnogo-forumu

08:44 16.05.2024

Вітаємо переможців обласного конкурсу на кращий електронний освітній ресурс

Вітаємо переможців обласного конкурсу на кращий електронний освітній ресурс

Щорічно з метою системного  впровадження електронних освітніх ресурсів у викладання навчальних дисциплін, формування цифрових компетентностей педагогічних працівників, проводиться обласний конкурс на кращий електронний освітній ресурс 

21:54 10.05.2024

ГРОМАДСЬКИЙ ЦЕНТР ПРАВОСУДДЯ ЧЕРКАЩИНИ ІНФОРМУЄ

ГРОМАДСЬКИЙ ЦЕНТР ПРАВОСУДДЯ ЧЕРКАЩИНИ ІНФОРМУЄ

Влітку 2023 року Громадським центром правосуддя Черкащини було проведено анонімне дослідження правових потреб населення в умовах війни в громадах Черкаської області. За результатами зібраної інформації була усереднена та узагальнена думка, щодо якості та доступності в секторі юстиції орієнтованих на потреби людей послуг, що ми і виклали в аналітичному звіті. ОЗНАЙОМИТИСЬ З РЕЗУЛЬТАТАМИ МОЖНА ЗА ПОСИЛАННЯМ https://is.gd/txmzap.

21:06 08.05.2024

Вшанували пам'ять полеглих за рідну землю

Вшанували пам'ять полеглих за рідну землю

8 травня Україна з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні..  Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятних знаків  у Матусівській громаді вшанували подвиг тих, хто ціною власного життя боровся з окупантами у Другій світовій війні,  воїнів, хто віддав своє життя за свободу України сьогодні. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги у війні з нацизмом ХХІ століття.

20:52 08.05.2024

Шановні жителі Матусівської громади!

Шановні жителі Матусівської громади!

У День пам’яті і примирення та 79-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні із великим сумом та вдячністю згадуємо усіх, хто наближав довгоочікуваний мир шляхом боротьби з ворогом та своїми стражданням впродовж років.

08:13 08.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь