Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ'ЯТЬ…

АФГАНІСТАН: ПОДВИГ, БІЛЬ, ПАМ'ЯТЬ…

«Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна.  Не одним сивим пасмом закосичена  дата  15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 р. закінчилась для народів колишнього СРСР десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів — інтернаціоналістів. 15 лютого виповнюється 30 років з часу виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан. В цей день ми висловлюємо глибоку вдячність усім, хто чесно і мужньо виконував військову присягу в "гарячих точках" планети. Ми схиляємось в скорботі за тими, хто не повернувся з далеких країв додому.  Вічна пам'ять про них завжди буде жити в наших серцях.

13:44 18.02.2019

КОХАТИ- НЕ ДЛЯ СЕБЕ ТІЛЬКИ ЖИТИ

КОХАТИ- НЕ ДЛЯ СЕБЕ ТІЛЬКИ ЖИТИ

Різні віки, різні мови... все різне. Єдине — кохання. Кохання — вогонь і лід, поезія і проза,  як пісня, без кінця та краю, що лине над безкрайніми степами, як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й простотою водночас. Кохання — все, що було  і буде. Воно зігріває нас у свята й будні. . До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. 14 лютого - день Святого Валентина — покровителя всіх закоханих. Це хвилююче свято прийшло до нас із Заходу. Відзначення Дня святого Валентина розпочалося  у Станіславчицькому НВК розважальним шоу для учнів  2-9 класів «Валентинів день», під час якого діти відчули радісну атмосферу цього романтичного свята. Ведучі- учні 9 класу Броварська Віталіна та Лозова Єва - розповіли учням про легенду заснування Дня святого Валентина та як його відзначають в різних країнах світу. Діти дізналися про важливість відзначення свята всіх закоханих та «примірили на себе» різні традиції святкування дня Валентина- від смішних до курйозних. Вже з самого ранку скриньки, організовані для привітальних листівок, були переповнені. Шкільні коридори були прикрашені  кульками-серцями та яскравими малюнками. Протягом дня проводився конкурс « Моя пара- найкраща», в якому діти взяли активну участь. З розважальною метою учням було запропоновано до перегляду мультиплікаційний відеоролик  «Щоб серця проростали любов’ю завжди». Броварська  Аліна –режисер свята- організувала  музичні перерви . Відпочинок між уроками, який супроводжувався приємною музикою, підтримував святковий настрій до кінця дня. Цікаві конкурсні завдання, невимушена атмосфера, щирість почуттів нагадали слова:

13:40 18.02.2019

До уваги батьків!

До уваги батьків!

Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до навчальних закладів.

20:41 14.02.2019

Ми зберегти зумієм той мир, що ви нам принесли

Ми зберегти зумієм той мир, що ви нам принесли

Тематична година  пам»яті «Тих днів не змовкне слава»  пройшов у Станіславчицькому навчально- виховному комплексі 30 січня за участю учителів, учнів, батьків, представників громади.  Саме в цей день минула 75-а  річниця з дня визволення села, коли  в далекому 1944 році за межі Станіславчика було відкинуто останнього воїна ворожої армії. Кадри кінохроніки про початок та хід воєнних дій, події Корсунь-Шевченківської битви, яка сприяла наближенню наших військ до меж Шполянщини, факти про участь жителів Шполянщини і зокрема Станіславчика, у боротьбі проти ворога – все це перенесло присутніх  у грізні роки війни, коли за кожну п»ядь української землі  велась боротьба не на життя, а на смерть.  Учні згадали славні імена  уродженців нашого краю, які удостоєні звання Героїв Радянського Союзу, та імена воїнів 212 мінометного полку під керівництвом  гвардії  полковника Костянтина Івановича Тимошенка, який визволяв наше село. Директор Бобошко Л.І. у своїй розповіді відмітила мужність жителів села Станіславчик на фронтах війни, у тилу, підпіллі та партизанських загонах. Присутні на заході сільський бібліотекар Броварська Н.І. та директор Будинку культури Тихоненко О.С. у своїх виступах розповіли  про давню переписку уже у мирний час із рідними тих, хто загинули та декламували вірші . У літературно- музичній композиції учні відтворили суворі роки воєнного лихоліття, звернення Жінок- Матері, Землі та Пам»яті до нащадків та закликали не зрадити людській пам»яті. На заході виступили голова Матусівської ОТГ Колісник В.В. та староста села Станіславчик  Бакуменко І.Д., побажавши присутнім миру і благополуччя. І якщо дитячі мрії мають чарівну здатність здійснюватися, то учні загадали бажання, щоб якнайшвидше закінчилися бойові дії  на сході, у яких брали участь дев»ять жителів нашого села. На завершення заходу учні продекламували  разом:

13:41 07.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь