Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

День українського добровольця в Матусівському НВК № 2

День українського добровольця в Матусівському НВК № 2

День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. 17 січня 2017 року Верховною Радою України прийнято Постанову № 1822 — VIII «Про встановлення Дня українського добровольця» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих батальйонів та на підтримку ініціативи громадськості.

10:20 18.03.2019

ТАРАС ШЕВЧЕНКО: ПОСТАТЬ КРІЗЬ СТОЛІТТЯ

ТАРАС ШЕВЧЕНКО: ПОСТАТЬ КРІЗЬ СТОЛІТТЯ

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу – Тарас Шевченко.   Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця.

23:37 15.03.2019

11-12 березня в Матусівській ОТГ відбувся воркшоп -3, тестування  сценаріїв та визначення пріорітетів майбутнього розвитку Матусівської об’єднаної територіальної громади

11-12 березня в Матусівській ОТГ відбувся воркшоп -3, тестування сценаріїв та визначення пріорітетів майбутнього розвитку Матусівської об’єднаної територіальної громади

11-12 березня в Матусівській ОТГ відбувся воркшоп -3, тестування  сценаріїв та визначення пріорітетів майбутнього розвитку Матусівської об’єднаної територіальної громади. Матусівську ОТГ на конкурсній основі включено до участі в проекті  «Інтегроване просторове планування для ОТГ за підтримки «CANactions School» та «U-LEAD з Європою». Наша громада увійшла в 30-ку ОТГ із 101-єї громади по Україні, обраних для участі в програмі.  Інтегроване просторове планування для ОТГ – це безкоштовна освітньо-практична програма для представників місцевого самоврядування та фахівців у сфері просторового планування.

10:25 14.03.2019

Свято Масниці в Матусівській громаді

Свято Масниці в Матусівській громаді

Масниця символізує прихід весни та пробудження природи. Древні слов’яни відзначали “проводи зими” та початок весни і весняного землеробства. В цей день вшановували Сонце, яке несло тепло і пробуджувало природу, тому й готували жертовний хліб, схожий на це небесне світило – млинець. Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. 

21:24 12.03.2019

Шевченківські дні в Матусівському НВК №2

Шевченківські дні в Матусівському НВК №2

Стало доброю традицією у Матусівському НВК №2 проводити Шевченківські дні.   Т.Г.Шевченко – великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою. Шевченко – пророк застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій рідний край. Ми пишаємося тим, що визначний письменник та художник народився на нашій українській землі і є нашим земляком. Його твори відразу пробили мур байдужості та ворожості до українського слова, підняли нашу мову та літературу до світового рівня. 

21:21 12.03.2019

Всі мами хороші, а моя найкраща

Всі мами хороші, а моя найкраща

Весна завжди приходить до нас зі своєю подругою – жінкою. І  обом раді всі довкола. А найбільше – дітлахи. Мама для дитини - найрідніша, найтепліша, найжаданіша.      У 5 класі Матусівського НВК №1 відбулося родинне свято « Всі мами хороші, а моя найкраща». На гостини завітали мами, бабусі, сестрички,знайомі.  Кожна гостя отримала іменні привітання. Щирі,ніжні, мелодійні пісні, та сучасні танці у виконанні п’ятикласників схвилювали душі присутніх. Конкурсна програма виявила, що всі дівчатка є вправними господинями і розумницями. Учні частували гостей найсмачнішими солодощами . І кожному стало тепло і радісно.

21:17 12.03.2019

Привітання від усіх чоловіків Матусівської ОТГ

Привітання від усіх чоловіків Матусівської ОТГ

З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою. Без вас, дорогі жінки, не було б стільки світла, любові і тепла. Ви наповнюєте будні яскравими фарбами, спонукаєте до шляхетних вчинків і добрих справ. Нехай вас ніколи не оминає турбота чоловіків, а прекрасні почуття дарують натхнення для нових творчих успіхів і життєвих перемог. Будьте коханими і кохайте, а ми, чоловіки, робитимемо все, аби ви почувалися щасливими.

12:41 08.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь