A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Матусівська ОТГ на святі Шполянського району

Матусівська ОТГ на святі Шполянського району

Шполянщина відсвяткувала 95-ту річницю з дня утворення району. З 2004 року район офіційно вважається географічним центром території України. День району – не просто дата у календарі, це свято всіх, хто пов’язав з із ним свою долю: хто тут народився і виріс, хто приїхав і залишився тут на довгі роки.

15:25 29.05.2018

День Європи

День Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Для ознайомлення школярів з європейськими цінностями та традиціями, спонукання дітей до висловлювання власної думки , 18 травня у Матусівському НВК №2 проходив День Європи . Цей день розпочався із святкової лінійки, яка пройшла під гаслом «Європа багатолика, єдина, близька, велика!» У школі діяв інтерактивний стенд з цікавими матеріалами про історію, культуру та традиції країн-членів Євросоюзу. У шкільній бібліотеці усі охочі могли познайомитися з виставкою книжок казок європейських письменників.  Для учнів 1-4 класів було проведено виховні години та бесіди їхніми класними керівниками. Учні старших класів переглянули комп’ютерні презентації та відео, які підготувала бібліотекар П’яних С.В., завдяки яким відбулася віртуальна подорож до країн Європи. А вчителями географії Стадником І.І. та історії Голуб К.О було проведено гру «Загадкова Європа». У ході гри учні показали хороші знання з історії та географії Євросоюзу та країн Європи, проявили обізнаність з сучасної європейської музичної культури, футболу тощо. На завершення Дня Європи «ЄВРОПА» ожила біля нашої школи – вишикувавшись учні утворили це слово на асфальті.

15:13 29.05.2018

День вишиваночки!

День вишиваночки!

Вишиванка – національна гордість. Відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. День вишиванки в Україні у 2018 році припадає на 17 травня. Учні Матусівського НВК №1, НВК №2 також долучилися до святкування. Дрес-кодом дня була вишиванка, і  школи замайоріли візерунками української вишивки. Проведення такого свята продемонструвало, що учні шкіл відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

14:45 29.05.2018

Проекти

Проекти

24  травня  2018 року комісія Мінрегіону погодила перші 5 проектів Черкаської області, які фінансуватимуться за рахунок субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

16:16 24.05.2018

Оголошення

Оголошення

До уваги батьків, вчителів та громадськості!

15:00 21.05.2018

Відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня о 20 годині в приміщенні Матусівського сільського будинку культури відбувся урочистий концерт, який підготували учасники художньої самодіяльності Матусівського та Станіславчицького будинків культури. Щиро і захоплено сприймали глядачі кожен виступ – як дорослих і професійних майстрів сцени, так і зовсім юних, але талановитих жителів громади.

17:00 10.05.2018

Відкриття пам’ятної дошки

Відкриття пам’ятної дошки

8 травня, в День пам'яті і примирення в Матусівській сільській біліотеці відбулось відкриття пам'ятної дошки "Кожна доба має своїх героїв". Історія її створення така: Галина Гомонюк передала в дарунок Матусівській громаді серію глиняних портретів українських гетьманів, письменників, політичних діячів (автор Володимир Колотій) та портрет Героя-прикордонника Сергія Лифаря, який загинув, захищаючи Україну. Потрібен був стенд для їх розміщення. За роботу взявся місцевий майстер з художньої обробки деревини Віктор Костирін. Він дуже творчо підійшов до її виконання. Стенд виготовлено у вигляді щита з шаблями, що символізує захист Батьківщини. Також на ньому зображені булава і чорнильниця з пером, адже воювати і відстоювати честь держави можна не тільки зброєю, але і словом, як це і робили видатні українські поети та письменники.      Захід розпочав вчитель історії Ігор Миколайович Коваль, який виклав хронологію подій Другої світової війни. Олександр Маркович Горя розповів про свого вихованця Сергія Лифаря, яким відповідальним він був у школі, як мріяв стати військовим...    Бібліотекар Надія Коваль ознайомила учнів з історією створення пам'ятного щита і закликала завжди пам'ятати тих, хто віддав своє життя, щоб усі ми могли мирно жити і працювати...

15:52 10.05.2018

Вакансія

Вакансія

Матусівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантних посад посадових осіб органів місцевого самоврядування:

08:49 17.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь