A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Вдячні Матусівській громаді за підтримку та уважність

Вдячні Матусівській громаді за підтримку та уважність

Пробація ефективно забезпечує безпеку громади лише у взаємодії із самою громадою. Стратегія реформування пенітенціарної системи на період до 2026 року, яку затвердив Кабінет Міністрів України 16 грудня 2022 року, визначає одним із пріоритетних завдань для пробації – подальше розширення взаємодії органів пробації з громадами, адже саме громади мають бути зацікавлені у вирішенні питань безпеки та контролю поведінки осіб, до яких застосовані покарання без позбавлення волі. Розвиток пробації за різними напрямами, потребує значних ресурсів, яких не завжди достатньо у держави.     І тут підтримку надають місцеві органи влади у виді субвенцій для реалізації цільових програм з розвитку територій та забезпечення безпеки громад.

09:39 23.06.2023

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Українці, які пережили Другу світову, добре пам’ятали, скільки горя та втрат можуть завдавати бойові дії. Саме тому завжди повторювали своїм дітям і онукам, що все можна виправити, тільки б не було війни. Однак, сьогодні війна знову прийшла на територію України. На нашу землю падають ракети, а через ворожі обстріли обриваються людські життя. Усе повторюється. Тільки загарбники інші. Українські воїни ведуть боротьбу за кожний сантиметр рідної землі. Ми обов’язково переможемо і все відбудуємо! Однак, завжди будемо пам’ятати всіх тих, у кого війна жорстоко забрала життя...

14:19 22.06.2023

20 червня в Матусівському ліцеї №1 відбулось офіційне відкриття класу безпеки

20 червня в Матусівському ліцеї №1 відбулось офіційне відкриття класу безпеки

Це перший у громаді навчальний простір, відкритий у межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», який запроваджують в закладах освіти МВС разом з ДСНС та МОН по всій Україні. Клас безпеки обладнано різноманітним навчально-методичним матеріалом: муляжами вибухонебезпечних предметів, топографічними картами, інвентарем пожежної безпеки, інформаційними стендами, яскравими інструкціями та іншим приладдям. Тут учні здобуватимуть важливі знання та практичні навички з безпеки життєдіяльності. Зможуть в теорії й на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, правил безпеки дорожнього руху, алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій.

15:27 20.06.2023

Запровадження е-рецепта на ліки: як його отримати та купувати ліки по-новому?

Запровадження е-рецепта на ліки: як його отримати та купувати ліки по-новому?

Багато запитань у громадян викликав Наказ Міністерства охорони здоров’я України №494 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України щодо призначення та відпуску лікарських засобів і медичних виробів за рецептом”, який набрав чинності з 01 квітня 2023 року.

15:25 20.06.2023

З Днем фермера!

З Днем фермера!

Фермер - не тільки професія, а життєве покликання. Праця фермерів - не просто робота на землі, а дбайливе господарювання, спосіб життя, колосальна напруга сил і повна самовіддача. У фермерстві втілилися кращі риси господарювання – працьовитість, стійкість, природна кмітливість і завзятість, активна громадянська позиція, соціальна відповідальність і патріотизм.

11:10 19.06.2023

Виїзний прийом громадян

Виїзний прийом громадян

15 червня 2023 року начальник відділу обслуговування громадян №9 головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській  області Наталія Бондаренко  провела виїзний прийом громадян в ЦНАПі Матусівської територіальної  громади та надала послуги 8 особам. Громадяни отримали детальні консультації щодо умов зарахування страхового стажу, порядку виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії, дистанційного подання документів для призначення пенсії за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Детально роз’яснено електронні послуги вебпорталу Пенсійного фонду і переваги користування для актуалізації питань пенсійного забезпечення.

12:13 16.06.2023

Голови громад готові до зустрічі з Президентом України щодо законопроєкту 5655

Голови громад готові до зустрічі з Президентом України щодо законопроєкту 5655

Правління Асоціації міст України звернулось до Президента України Володимира Зеленського в зв’язку з його словами про проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», реєстр. No 5655 від 11.06.2021, на прес-конференції 06.06.23.

12:33 11.06.2023

6 червня в Україні відзначається День журналіста – професійне свято журналістів, кореспондентів і репортерів

6 червня в Україні відзначається День журналіста – професійне свято журналістів, кореспондентів і репортерів

Журналіст – це дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. А під час війни багато журналістів ризикують життям, щоб показати світу правду про бойові дії. Це не лише екстремальні зйомки, актуальні інтерв’ю та яскраві статті, а ще й правдива інформація, донесена до кожного читача та глядача.

10:58 06.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь