A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Свято Івана Купала у Матусівській громаді

Дата: 07.07.2021 22:53
Кількість переглядів: 1239

     Коли духмяне українське літо в самому розпалі, приходить найдивовижніше та наймістичніше народне свято Івана Купала. Саме купальські звичаї і обряди відтворили організатори свята «Ой на Івана, та й на Купала», яке пройшло у Матусові. Багато дітей, молоді  та  людей старшого віку зібралося ввечері біля тераси сільського  будинку  культури, звідки відкривається прекрасний вид на ставок «Скарбовий».

   Всіх присутніх на святі привітала голова громади Леся Шаповал. Вона  побажала всім гарного відпочинку, приємного спілкування з друзями,  а також  успіхів у всіх  починаннях,  впевненості у своїх силах, миру, злагоди, достатку. Також голова громади подякувала та назвала всіх, хто надав фінансову допомогу та призи на лотерею: СТОВ «ЛНЗ – АГРО», агрофірма «Вись», СПП «Оліана», ФГ «Оріон», магазин «Квіточка», ФОП Мигути, ФОП Збрицький С.П., ФГ «Ольвія», ФГ «Фенікс», ФОП Борійчук А.М., ФОП МірошниченкоІ.С., одноосібники Каневські, СФ «Деметра», СПП «Павлівське», ФОП Денисенко В.І., ФГ «Шипельова О.А.».  Силами працівників сільської ради розіграш лотереї проходив цікаво та злагоджено. Несподіваним було те, що перша людина, яка купила білет, виграла суперприз – 500 грн., і це стало своєрідним стимулом для інших. Загалом всі були задоволені від виграних призів. 

     Свято проходило в жвавому ритмі. Діти, разом з Оленою Давидюк, водили хороводи біля чарівно-загадкової верби, яка була прикрашена різнобарвними стрічками. До святкування охоче приєднався жіночий ансамбль «Горлиця», у їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні. Також гарно прикрасив свято  гурт «Матусяни», пісні у виконанні Надії Олійник, Ірини Броварської, Лєри Корецької, Анни та Ангеліни Бондаренків, Лєри Древетняк. Справжньою окрасою свята став виступ Анатолія Глека та Олександра Меркотана, які майстерним виконанням гри на гітарах вразили всіх присутніх на святі. Особливих чарів купальської ночі додало традиційне спалювання вогнища. По закінченню концерту на всіх бажаючих чекала запальна святкова дискотека. А найсміливіші  опівночі могли відправитися на пошуки чарівної квітки папороті Кожна родина поверталася додому з хорошим настроєм.

       Головною метою для організаторів свята та учасників художньої самодіяльності було показати традиції українського народу в день цього давнього свята, передати їх нащадкам, відволікти присутніх від повсякденних турбот, подарувати радість, дати можливість для спілкування і подарувати максимально позитивні емоції та враження. 

    Хочеться сказати, що свято Івана Купала символізує духовне єднання людини із природою, освячує почуття молодих сердець. І люди в це вірили, а з цією вірою оживала їх надія на краще майбутнє. Тож цінуймо  та  не забуваймо традицій та звичаїв  наших предків

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь