A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 12:09
Кількість переглядів: 239

   Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.  Афганська війна (1979-1989) була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу та стала однією з вагомих причин його краху. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна

    Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні роки нести нелегку службу в гарячих точках світу, де виконання військового обов’язку стало подвигом.

    Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

   З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України.

     Ми низько схиляємо голови перед солдатами і збережемо вічну пам’ять про земляків, які передчасно залишили нас: Коломійця М.А., Карпаня В.Я.,  Мойсєєва А.В. А воїнам-афганцям, які живуть поруч з нами: Березняку Г.М., Броварському О.М., Бакуменку І.Д.,  Данилку І.А., Литвину Г.П., Нарадьку О.І., Науменку І.В., Орлу О.В., Кажукалу М.М., Шипельову В.А.,  їхнім родинам бажаємо міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту та мирного неба.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь