A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Неправдива інформація журналістів, які працюють на замовлення - не відповідає дійсності

Дата: 08.05.2020 13:06
Кількість переглядів: 1473

Хочу прокоментувати статтю, яка була поширена  в мережі інтернет  та  була замовлена проти Матусівської громади, як помста за наші протести проти  того, що з Матусова забрали 8 млн.грн на ремонт дороги в Шполянську громаду. Гідроспоруда, про яку вказано в статті обласних інтернет видань, відноситься до поливної системи, яка колись належала колгоспу "Комуніст" , а потім при банкрутстві колгоспу була передана в комунальну власність сільської ради. У власність сільської ради  вона потрапила розкрадена, розвалена і щоб її відновити потрібні великі кошти. В сільському бюджеті є інші важливіші витрати і такі затрати на відновлення поливної системи нераціональні. Тому, депутатська комісія провела обстеження системи, яка складається з труб, що прокладені на полях, насосної станції, яка розкрадена і гідроспоруди, яка в аварійному стані. Було прийнято рішення, що це є тягарем для сільського бюджету, тому сесія сільської ради вирішила це майно реалізувати. Кошти від реалізації планували витратити на потреби громади.

         Незалежним експертом була проведена оцінка майна. Гідроспоруда була оцінена в 179 тис.грн, а не 7 млн.грн, як вказано в статті. Були оголошені електронні торги через систему Прозорро і кожен бажаючий міг взяти участь в аукціоні. Так як вказана гідроспоруда є нерухомим майном і не виконує будь-яку захисну функцію, як споруда в розумінні інженерної захисної гідроспоруди, вона може перебувати у приватній власності, будь-якої заборонної норми щодо передачі такого майна у приватну власність не існує. Так запевнили сільську раду юристи, тому гідроспоруда була виставлена на аукціон. Переможцем аукціону визнали ФГ"Ольвія" , директор якого запевнив, що в майбутньому хоче відновити розкрадену поливну систему, труби якої пролягають на орендованих ним земельних паях. Пізніше прокуратура висунула претензії сільській раді, що рішення про продаж гідроспоруди(дамби) було незаконним, так як гідроспоруда не підлягає приватизації, хоча це не було доведено. Депутатами було скасовано рішення в частині реалізації гідроспоруди. Договір купівлі-продажу був розірваний, а кошти повернуті переможцю аукціону.

      Водний об’єкт (ставок), на якому знаходиться гідроспоруда, не реалізовувався і знаходиться в комунальній власності, адже водні об’єкти передаються тільки в оренду. Так як сільська рада самостійно визнала неправомірність прийнятого рішення, то гідроспоруда була повернута до комунальної власності. Ніяких корупційних складових в діях Матусівської сільської ради не передбачалось, планувалось реалізувати знищене і розкрадене майно для його подальшого відновлення та використання.

    Я вважаю, що таких журналістів, які поширюють неправдиву інформацію, потрібно притягувати до відповідальності.

                                                                                                                                Голова громади Василь Колісник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь