A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Боротьба за капітальний ремонт дороги в Матусові продовжується.

Дата: 09.04.2020 23:43
Кількість переглядів: 1865

Як раніше повідомлялось капітальний ремонт дороги Станіславчик-Матусів - Самгородок, який був запланований в 2020 році, був змінений розпорядженням Черкаської ОДА на капітальний ремонт дороги в с.Сигнаївка.

Сьогодні вранці керівництво громади та ініціативна група жителів с.Матусів звернулися до голови Шполянської РДА Наталії Коваль з проханням пояснити причини заміни об’єкта ремонту та на якій підставі це було зроблено. На що Наталія Миколаївна відповіла, що вона не може пояснити причини такого  рішення  обласного керівництва. На прохання направити подання до Черкаської ОДА повернути дорогу Станіславчик-Матусів-Самгородок в Перелік об’єктів капітального ремонту доріг загального користування місцевого значення, жителі отримали відмову.

Після цього делегація вирушила за роз’ясненням до голови Черкаської обласної адміністрації Романа Боднара. Прочекавши майже три години, матусяни мали змогу поспілкуватися з Дмитром Ляшовим, першим заступником голови Черкаської ОДА, який повідомив, що зміни до розпорядження облдержадміністрації дійсно були внесені і Перелік об’єктів фінансування був змінений на підставі звернення голови Шполянської райдержадміністрації Коваль Н.М. та листа голови Шполянської ОТГ Кравченка С.В.

Перший заступник голови облдержадміністрації направив комісію в складі представника Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, представника  громадської ради при Черкаській ОДА, очільника ГО «Проти корупції» Ю.Путрю для обстеження ділянок дороги Бурти-Матусів та Станіславчик-Матусів-Самгородок. Комісія повинна була визначити, яка з доріг дійсно потребує ремонту. Туди ж приїхала і голова Шполянської РДА Наталія Коваль, яка, виступаючи перед людьми, знову ж таки заперечувала свою причетність до даної справи. Навіть без експертизи було зрозуміло, що дорога в с.Сигнаївка не потребує ремонту, а вулиця в Матусові знаходиться в жахливому стані. Мешканці села, дотримуючись дистанції та в захисних масках, в зв’язку з карантином, розташувалися по всьому периметру вулиці, щоб таким чином вказати на нагальну потребу капітального ремонту саме цієї дороги.

За результатами обстеження було повідомлено, що у вівторок 14.04.2020 відбудеться засідання комісії ОДА по даному питанню і буде прийнято рішення, яке обов’язково повідомлять жителям громади. Люди розійшлись по домівках, з надією на те, що Черкаська ОДА прийме остаточне правильне рішення - вони матимуть дорогу, і не змушені будуть йти на радикальні міри: перекривати трасу Н-16 «Золотоноша-Умань».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь