A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

День пам’яті жертв Голокосту в Матусівському НВК №2

Дата: 28.01.2020 20:31
Кількість переглядів: 385

     27 січня в Україні та світі відзначають Міжнародний день памяті жертв Голокосту. Будь-яке переслідування та знущання над людиною - злочин, а коли йдеться про знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї, яких розстрілювали та закатовували нацисти в концентраційних таборах та гетто. Голокосту - геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни, піддалися понад 6 млн євреїв.

З метою поглиблення знань учнів з «проблемних» тем історії, ознайомлення з трагічними подіями Голокосту, як одним із прикладів жорстокого ставлення нацистів до людей, формування основи культури і толерантності у міжнаціональних відносинах, виховання співчуття, співпереживання, почуття гуманності, гордості за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, цього дня для старшокласників Матусівського НВК №2 було проведено годину пам’яті «Голокост: чужого горя не буває». Під час перегляду мультимедійної презентації та відео фрагментів учні з’ясували походження терміну «Голокост», його періоди, засудили нелюдську політику нацистів щодо євреїв у роки війни, вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Голокосту.

Україна має свій Голокост. Пройшовши через страхіття Голодомору, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми зобов’язані берегти пам’ять про Голокост і не допустити повторення подібного пекла у майбутньому. У цей день ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, імя якої – Голокост. Її ніяк не заповнити, вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше не повториться! Будемо пам’ятати…

Голокост нам треба пам’ятати,

Адже память – то є  наша совість.

Помилок таких не допускати,

Не писати  геноциду повість.

Процвітай і слався, Україно мила!

Кращого життя ти, вірю, гідна,

В об’єднанні й мирі наша сила!

А вона нам зараз так потрібна!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь