A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Міжнародний день боротьбі зі СНІДом

Дата: 04.12.2019 23:38
Кількість переглядів: 451

Тема протидії поширенню такої страшної хвороби, як  СНІД, дуже  актуальна зараз, адже згідно останніх статистичних даних, Україна посідає перше місце серед європейських країн за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. 5 із 9  інфікованих – молоді люди віком до 30 років. Станом на сьогоднішній день  ще не винайдено ліків, які могли б повністю знищити вірус імунодефіциту, отже  темпи поширення захворювання, які набули масштабів пандемії, загрожують знищити людство.

1 грудня відзначається Міжнародний день боротьби зі СНІДом. В цей день ми вшановуємо пам’ять всіх померлих від цієї страшної хвороби, а також традиційно проводимо просвітницьку роботу серед учнівської молоді. Метою такої роботи є висвітлення актуальних проблем, пов’язаних зі швидкими темпами поширення захворюваності серед молоді, виховання толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Так, 2 грудня 2019 року в Матусівському НВК № 1 відбувся  захід під назвою «Жити в світі, в якому є ВІЛ-СНІД».

Розпочався захід  зі вступного слова вчителя біології та основ здоров’я Коваль Л.О., яка ознайомила учасників заходу із останніми статистичними даними щодо кількості ВІЛ-інфікованих в нашій країні. Увазі учнів було запропоновано переглянути відеоролики «Вірус імунодефіциту людини проходить перевірку на поліграфі» ,  «Толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних та хворих на СНІД» та сценку «Суд над СНІДом» у виконанні учнів 9 класу. Також учні 7-11 класів взяли участь у грі «Володар кілець».Командам було запропоновано картки з запитаннями, що стосуються шляхів передачі ВІЛ, законодавства України в галузі захисту прав ВІЛ-інфікованих,психологічної підтримки  та консультування людей, у яких виявили вірус імунодефіциту.

Наприкінці  виховної години Любов Олександрівна закликала учнів взяти отриману інформацію до уваги, вести здоровий спосіб життя та вживати всі необхідні заходи безпеки, щоб уникнути інфікування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь