A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусівській громаді вшановують історію рідного краю.

Дата: 23.10.2019 20:33
Кількість переглядів: 943

З роками всі споруди та архітектурні елементи мають здатність втрачати свій зовнішній вигляд і руйнуватись. Так сталося і з пам’ятником загиблим воїнам, який одиноко стоїть на території колишнього цукрового заводу в с.Матусів. Тут знаходиться і братська могила загиблим воїнам, які захищали село Матусів від фашистських загарбників. Після припинення роботи заводу територія перебуває в занедбаному стані, тому сільською радою було прийняте рішення реставрувати пам’ятник загиблим воїнам та перенести останки солдат в достойне місце вшанування їхньої пам’яті – на Алею Слави сільського кладовища. Таке рішення прийнято з метою приведення в належний вигляд пам’ятника та могили, щоб всі бажаючі могли з повагою  вшановувати Героїв, які загинули, захищаючи село Матусів.

            За підтримки Міністерства культури України та Департаменту охорони культури Черкаської облдержадміністрації Матусівською сільською радою отримано дозвілна реставрацію пам’ятника та перепоховання загиблих воїнів.

Керівники громади запросили скульптора, яка на протязі місяця працювала над відновленням пам’ятника воїнам, зберігаючи його історичний вигляд. На даний час реставрацію завершено і ведуться підготовчі роботи по перенесенню його на Алею Слави. Спеціальним загоном національної спілки по догляду за військовими похованнями буде здійснено перепоховання воїнів за всіма християнськими традиціями, за участю священника і з гідними почестями. Ми повинні пам’ятати героїв, які ціною своєї самовідданості здобули для нас перемогу і передавати цю пам'ять нашим нащадкам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь