A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Всесвітній день охорони місць існування

Дата: 16.10.2019 22:47
Кількість переглядів: 379

День охорони місць існування, який був затверджений у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої фауни і флори і природних місць існування в Європі Бернської конвенції, відзначають у всьому світі 6 жовтня.

Людина своєюдіяльністювже давно впливає на природу, змінюючиїї. Зкожним роком у світідедалібільшетериторійпереходять до розрядусільгоспугідь, пасовищ, зазнаютьзмін у зв’язкузізростаннямміст, видобуткомкориснихкопалин, будівництвомпромисловихпідприємств та іншихгосподарськихоб’єктів. За 19 столітьнашоїери на земнійкулізникло 150 видівссавців, в основному великих, і 139 видівптиць. Кожензниклий вид – дужевеликавтрата. Все, щозникає у тваринномусвіті – втрачаєтьсяназавжди.

 Учасники освітнього процесу Матусівського НВК №1 долучилися до відзначення цієї дати . Завдання з прибирання подвіря  ,  класу, забруднених місць виконано на відмінно. Члени екологічної агітбригади Сивоконь М.,Берестова С., Бабенко Д., Болотний В., Волинець О., Науменко А.  на чолі з учителем біології Коваль Л .О. розповіли, що ми, люди, теж частина природи , тобто і себе треба охороняти від впливу шкідливих речовин.

Людина навчиласядужебагаточого: вирвалася в космос, долетіла доМісяця, але вона не зможезновустворити тура або стеллерову корову. Все, щозникає в тваринномусвіті, - зникаєназавжди. За статистикою , щогодини на Землі зникає 3 види тварин, щодня- понад 70 видів флори і фауни . Тож бережімо себе і все, що навколо нас.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь