A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Матусівська громада взяла участь в святкуванні Дня захисника України та Дня українського Козацтва в місті Чигирин.

Дата: 15.10.2019 13:48
Кількість переглядів: 1275

14 жовтня у день покровительки козацтва Покрови Пресвятої Богородиці   Матусівська ОТГ взяла участь в святкуванні Дня захисника  України та Дня українського Козацтва, яке проходило в місті Чигирин. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців.

Громада активно готувалася до фестивалю і взяла участь в усіх етапах святкування. В центрі виставкової зони Матусівської громади стояла українська хата, обставлена очеретом; в середині оздоблена вишитими рушниками, атрибутами козацького побуту. За хатиною в інсценізованій кухні в казанах кипів куліш, варилися вареники, смажилися та тушкувалися страви, якими пригощали гостей. Всі представники громади були одягнені в національні костюми, звучали українські пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності Матусівського СБК. За оцінкою журі фестивалю, найсмачніший куліш був у матусян, тому  Матусівська  громада стала переможцем в обласному фестивалі «Козацький куліш – 2019» і отримала диплом «Гран – Прі» фестивалю.

 Ще одна виставка була розміщена біля резиденції Богдана Хмельницького. На ній були представлені вироби майстрів народної творчості Матусівської ОТГ: вироби з дерева, вишиті бісером картини, іконопис, вишивка хрестиком, вироби з мішковини, ручне ковроткацтво, чотири книги про с.Матусів Яхна І.В. В День захисника України вшанували память  Сергія Лифаря та Олександра Лінчевського,  полеглих воїнів-героїв с.Матусів.

Грамоту обласного фестивалю патріотичної пісні «Народ мій є, народ мій завжди буде» за популяризацію творів патріотичної тематики, за високу виконавську майстерність отримала Ірина Броварська, солістка Матусівського СБК.

Матусівська громада достойно представила малу батьківщину на фестивалі до Дня українського Козацтва. До пізнього вечора в козацькій столиці України панувала атмосфера свята, яке об’єднує та згуртовує покоління, зберігає українські традиції та культуру.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь