A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Святкування Дня села Станіславчик в Матусівській ОТГ

Дата: 08.07.2019 19:14
Кількість переглядів: 1037

Щорічно за традицією, на свято Івана Купала, мешканці села Станіславчик святкують День села - завжди приємне і радісне свято. Особливо це відчувається в селах з невеликою кількістю жителів, де все проходить в дружній атмосфері і дещо по-сімейному. Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню батьківську ласку та турботу.

    Урочистості відбувалися в сільському будинку культури, в фойє якого була організована  українська виставка, де фотографувалися всі бажаючі. Із теплими словами привітання до присутніх звернувся голова Матусівської ОТГ Василь Колісник. Він побажав жителям села Станіславчик розквіту та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя та спонукають вірити в себе та у свої можливості. Ірина Береза, перший заступник голови Матусівської ОТГ, привітала жителів Станіславчика зі святом та побажала здоров’я, благополуччя та миру в кожну оселю. Староста села Іван Дмитрович Бакуменко подякував своїм односельцям, які плідно працюють задля добробуту та процвітання рідного села та приймають активну участь в розвитку громади та  вручив невеликі подарунки та подяки воїнам АТО, які проживають на території села. Директор школи Лариса Іванівна Бобошко в своєму виступі подякувала випускникам Станіславчицького НВК за активну участь в розвитку культури громади та привітала всіх з Днем села. Виступи супроводжував святковий концерт, до проведення якого організатори підійшли з творчістю та гумором. Концерт відбувся за участі місцевих аматорів, учасників художньої самодіяльності Станіславчицького будинку культури,  гурту «Матусяни» від Матусівського будинку  культури. Приємним сюрпризом для жителів села був виступ народного аматорського фольклорного колективу «Берегиня» та народного аматорського ансамблю українських народних інструментів «Вечорниці» центру культури та дозвілля Шполянської ОТГ.

    Традиційно в День села вітали довгожителів: Борону Зінаїду Степанівну, якій виповнилося 95 років та Павленка Володимира Олексійовича, якому в цьому році – 87.  Отримали подарунки новонародженні жителі, яких в цьому році троє: Дядя Роман, Іщенко Артем, Суходольський Віктор. Також не оминули увагою подружні  пари, які в цьому році святкують тридцяти та сорокарічний ювілей подружнього життя. Відзначили і жительку села Галину Олександрівну Король, яка в 2011 році отримала почесне звання матері - героїні. Звучали привітання для жителів с.Станіславчик, хто цього року святкує свої 50, 60, 70, 80 та 90 років.

     Бібліотекар сільської бібліотеки відмітила народних умільців с.Станіславчик за збереження українських традицій та за вагомий вклад в розвиток культури. Концерт був цікавий, змістовний і всі присутні отримали задоволення.

      Цікавим фіналом був розіграш безпрограшної лотереї, а потім на всіх чекала смачна каша та святкова дискотека.

     Жителі с. Станіславчик висловлюють подяку за допомогу в організації свята та закупівлі подарунків для лотереї:

керівництву Матусівської ОТГ, керівникам ПП «Стан – Агро», СФГ «Дядя», ФГ «Ольвія»,  СФГ «Оріон», СФГ «Віра», керівництву групи компаній ЛНЗ,  депутату сільської ради  Берестовому Р.І.

     Святкування Дня села подарувало людям позитивні емоції і радість.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь