A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусівській ОТГ відсвяткували Івана Купала

Дата: 08.07.2019 20:12
Кількість переглядів: 1257

Одним з найбільш стародавніх, магічних та найулюбленіший свят українців є свято Івана Купала. В Матусівській громаді завжди шанують це свято та поважають традиції пращурів . Цього року на святкування зібралися не лише жителі громади, а й було багато гостей із сусідніх сіл: Сигнаївки, Мар’янівки, Надточаївки та з міста Шполи.

            Свято розпочалося з привітання сільського голови Василя Колісника, який у своїй промові побажав усім здоров’я, достатку, миру та благополуччя в кожну оселю. Завітав на свято голова Шполянської районної адміністрації Володимир Потапенко , який у своєму виступі зазначив, що Матусівська громада є однією з кращих громад в області, самодостатня та економічно розвинена. Володимир Миколайович побажав усім присутнім веселого настрою, незабутніх емоцій, міцного здоров'я
та мирного неба над Україною.

.Після промов почалися народні гуляння, святковий концерт за участі ВІА «Матусяни», народного жіночого ансамблю «Горлиця» та народного аматорського гурту «Срібні струни» Шполянського будинку культури. Веселив гостей своїми запальними танцями шоу – балет «Крістал», який завітав до Матусова з м.Черкаси. Наймолодші учасники художньої самодіяльності Матусівського будинку культури представили театралізоване дійство на чолі з Купалом та Мореною. Жителі громади та її гості радо брали участь в гуляннях, а потім незаміжні дівчата пускали на воду вінки з польових квітів . Основним стрижнем,  довкола якого відбувалося дійство – це купальський вогонь. Навколо нього молодь грала в ігри, співала пісні та водила хороводи.

      Під час концерту була проведена святкова лотерея, на якій розігрувалися призи.       Матусівська громада вдячна всім організаторам свята, керівникам фермерських господарств , сільськогосподарських підприємств, приватним підприємцям, які працюють на території Матусова. Окрема подяка фермерському господарству «Ольвія», яке профінансувало виступ гурту «Срібні струни» та шоу – балету «Крістал». Артисти були задоволені тим, як їх зустрічали  і надалі готові виступати в громаді з концертами.

      Завершилося святкування молодіжною дискотекою, яка лунала до самісінького ранку.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь