A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

«Нова хвиля» випускників Матусівської громади вирушає у щасливе майбуття!

Дата: 01.07.2019 22:15
Кількість переглядів: 1232

Ось і настав цей день – день прощання зі школою. Попереду незвідана даль. Позаду клопітка праця батьків, вчителів та громадськості; батьківський поріг, розквітла калина, протоптана стежка у шкільному дворі, незрадлива мамина усмішка зі сльозою на щоці, перше кохання і перше розчарування, вірне плече однокласника… Знайти себе, своє місце у житті, вирости і вижити, бути завжди людиною – що є святішого і дорожчого?

   Випускний вечір – це одне з тих свят, яке скликає нас усіх, тому що буває лише раз у житті кожної людини. 27 червня глядацький зал Матусівського будинку культури був переповнений: уся шкільна родина, жителі громади, велика кількість родичів зібралися, щоб привітати випускників НВК №1 з отриманням важливого документа – свідоцтва про здобуття повної середньої освіти. Будинок культури був переповнений не тільки людьми, а й різнобарв’ям квітів, радісними обличчями, добрими і щирими посмішками, приємними хвилюваннями. Адже 7 випускників підготувалися у майбутню життєву дорогу, і зрозуміло, що в кожного в житті вона буде особиста, жодна неповторна, і кожен її буде іти по-своєму. Але всім хочеться, щоб ці стежини були стежиною сходження, дорогою перемог, досягнень, реалізації себе як особистості, як патріота своєї громади, країни.

   Привітати наших випускників з великою і радісною подією в їхньому житті прийшли сільський голова Василь Колісник, перший заступник  Ірина Береза, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Людмила Денисенко, які у своїх вітальних виступах підкреслили, що пишаються результатами одинадцятикласників, адже вони підтвердили свої знання при складанні державної підсумкової атестації, у формі ЗНО: із 7 учнів класу – 3 отримали високий рівень з української мови, 2 – склали на високий рівень з історії, 1 – з математики, а Алінка Броварська, наша розумничка, підтвердила високий рівень знань з трьох предметів. Аліна отримала свідоцтво з відзнакою та нагороджена Срібною медаллю.

   За традицією НВК Батюшка Олександр благословив дітей у майбутню дорогу, бажаючи їм щастя, миру та Божого благословення.

   Найбільше зусиль до випускного вечора для своїх дітей доклали батьки: сучасний танець підготували, віршовані вітання склали, які не залишили байдужого жодного в залі, адже пройняті материнською ласкою, щирістю і турботою за свою дитину, ще й пісні співали, тобто старалися, як могли, щоб їхнім діткам запам’ятався цей важливий день назавжди.

   Керівник НВК Любов Хижняк зачитала наказ про випуск учнів зі школи та вручила свідоцтва. Зворушливі і щирі виступи прозвучали від першої вчительки Оксани Віталіївни Плаксі, класного керівника Тетяни Володимирівни Полтавець.

   Звичайно, слово відповіді взяли одинадцятикласники. Звучали слова подяки вчителям, батькам, мрії про майбутнє. А потім випускники закружляли у прощальному вальсі, в якому поринули у спогади, мрії, сподівання, відчуваючи радість, смуток та світлу печаль…

   Вісім випускників НВК №2 разом з учителями та батьками, всупереч пишних урочистостей, вибрали форму проведення свята - флешмоб, який був спрямований на створення та упорядкування квіткових клумб закладу. Привітали випускників та прийняли участь у флешмобі голова громади Василь Колісник та начальник відділу освіти, охорони здоровя, культури, молоді та спорту Людмила Денисенко. Хочеться відзначити ученицю НВК №2 Юлію Яценко, наполегливу, енергійну, яка за підсумками ЗНО, за високі досягнення у навчанні отримала свідоцтво з відзнакою та нагороджена Золотою медаллю.

   Дорогі випускники! Жителі Матусівської громади вітають вас з отриманням свідоцтва про закінчення повної середньої освіти. Це початок нового життя, настала відповідальна пора, коли ви повинні самі вирішувати свою подальшу долю, визначати свій життєвий шлях. Поважайте себе, відповідайте за свої вчинки, будьте чесними і щирими, терпеливими і сміливими. Поважайте інших людей, цінуйте їхню працю, довіру, не скупіться на ласку, ніжність, добре ставлення до оточуючих. Кожен з вас, діти, має мету: одні мріють про вищу освіту, пізнавати таємниці світу, інші мріють військовими стати, чин генеральський в майбутньому мати, а хтось мріє розпочати працювати, щоб своїм батькам допомагати. Та головне, не те, яку професію здобудете, а те, якими у житті людьми ви будете. Тож будьте завжди багатими на людяність, на мудрість, на добро. Силу духу черпайте в любові, бережіть вірних друзів своїх, пам’ятайте поради вчителів, і вшановуйте батьківське слово. Щастя, долі вам зичимо…

   А школа сьогодні схожа на осіннє дерево, від якого відриваються і відлітають назавжди 15 яскравих, неповторних листочків. Що чекає їх в майбутньому? Як складеться їхня доля

   До школи прийдуть нові діти і вона, як турботлива мати, буде виховувати їх, навчати, наставляти і випускати в життя.

   Дорогі випускники! Запам’ятайте себе такими молодими, гарними, романтичними із іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій та сподівань

 

 Щасливої вам дороги!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь