A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Пам’ятка про сувору заборону спалювання сухої трави, сміття та інших відходів

Дата: 07.06.2019 23:32
Кількість переглядів: 698

Спалювання сухої рослинності та сміття завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій. Особливо у пожежно – небезпечний період (весняно – літній). Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою рослинністю, залишків опалого листя, сміття у населених пунктах та й за межами, заборонене законодавством України. Відповідальність за порушення цієї норми є передбачена Кодексом України, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

   Відділ з питань оборонної, мобілізаційної роботи та надзвичайних ситуацій Матусівської сільської ради ОТГ закликає суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, лісосмугами, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці, не розливати пально – мастильні матеріали.

   Шановні громадяни! Бережіть здоров’я своє і інших, дотримуйтесь чистоти й порядку, підтримуйте екологію на території нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь