A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Тиждень охорони праці

Дата: 02.05.2019 21:20
Кількість переглядів: 383

Тиждень охорони праці

Трудова діяльність є найважливішою формою взаємодії людини з навколишнім середовищем. Праця – це процес  діяльності людини з урахуванням її досвіду, матеріальних і духовних потреб. Ця тема є дуже актуальною, для працівників, які виконують свої функціональні обов’язки, щодо фізіологічних та психологічних умов праці.

Педагогічний колектив та обслуговуючий персонал Матусівського НВК  №1 опрацювали питання курсу «Основи охорона праці» , який органічно пов’язаний  з такими курсами, як «Безпека життєдіяльності», трудове, цивільне, кримінальне, адміністративне право ,“Фізіологія”, “Гігієна людини”, “Ергономіка”, “Психологія”, “Фізика”, “Хімія”, “Екологічне право”, “Спеціальна техніка”, “Тактико-спеціальна підготовка”, “Цивільна оборона” та “Медична допомога”  та склали іспит.

З учнями  школи класні керівники провели заходи з основ безпечного життя. Молодші школярі провели заняття з елементами тренінгу  «Що слід робити в разі виникнення пожежі» (класні керівники Шаповалова М.О., Мазур Н.В.) , Ганжа Г.М. та Підвезена О.В. для  учнів 3 – 4 класів провели вікторину «Моє життя в моїх руках» . П’ятикласники мандрували сторінками художніх творів та обговорювали поведінку літературних персонажів у екстремальних ситуаціях ( класний керівник Поволоцька Н.М.). Постоленко І.В. в 6 класі провела практичне заняття «Щастя у праці». Семикласники виступили з агітбригадою «Школа безпеки» (класний керівник Коваль І.М.). Підвезена Г.М. з восьмикласниками провела інтерактивну бесіду в групах « Пам'ять вчить нас жити». Горан І.В. та Полтавець Т.В. з учнями 9,11 класів переглянули відео «Екологічні катастрофи, що сколихнули світ». Мірошниченко С.М зібрав десятикласників за круглим столом « Молодь за безпечну працю».

Всі учасники о процесу вміють:

користуватися правилами з техніки безпеки (ТБ), проводити інструктаж з питань охорони праці, пов’язаних з роботою у шкідливих і небезпечних умовах;

оцінювати обставини і приймати рішення щодо попередження вибухонебезпечних виробництв;

правильно діяти у разі виникнення пожежі;

користуватися  інвентарем пожежогасіння,

запобігати  виникненню вибухів, проводити профілактику вибухів;

уміти правильно діяти у разі ураження підлеглих та інших осіб електричним струмом;

надавати першу допомогу потерпілим при нещасних випадках;

уміти попередити ураження особового складу шкідливими виробничими чинниками та знати засоби захисту від них;

правильно діятипід час виконання службових обов’язків та у випадках загрози життю та здоров’ю.

Тільки в нешкідливих і безпечних умовах виробництва людина здатна працювати високопродуктивно, створювати необхідний матеріальний потенціал суспільства. Не випадково Міжнародною організацією праці об’явлено щорічне проведення Всесвітнього дня охорони праці (28 квітня). За ініціативою Сполучених штатів Америки і Канади 28 квітня був вибраний Днем Пам’яті загиблих на виробництві. Пізніше він став називатися Всесвітнім днем охорони праці, а тиждень напередодні – став Тижнем охорони праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь