A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Матусівська ОТГ вивчала досвід організації безпеки населення в місцевих громадах на Донеччині

Дата: 03.10.2018 15:33
Кількість переглядів: 603

Представники трьох областей України – Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської – завітали на Донеччину з метою вивчення досвіду створення та діяльності центрів безпеки громадян. Організатором навчальної поїздки виступив Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Розпочався навчальний візит з офісу Донецького ЦРМС, де представникам інших регіонів України розповіли про стан децентралізації у Донецькій області. Про реформу учасникам поїздки розповідав Артем Вівдич, директор Донецького ЦРМС. Про ефективне залучення бюджетних коштів як інструмент у створенні Центрів безпеки говорив Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС. Під час семінару в Краматорську гостям презентували обласну програму зі створення Центрів безпеки, познайомили з реалізацією проектів у сфері безпеки в громадах програмою розвитку ООН.

Протягом двох днів учасники делегацій відвідали Центри безпеки в тьрох громадах: Лиманській, Черкаській та Миколаївській ОТГ. Вони мали змогу познайомитись з механізмом роботи зазначених об’єктів, поспілкуватись з керівництвом об’єднаних громад, щоб зрозуміти важливість відкриття та подальшого утримання Центрів безпеки.

Гості з інших областей, в громадах яких тільки планується відкриття Центрів безпеки, цікавились організацією роботи, підпорядкуванням об’єктів, питаннями укомплектованості спеціальним транспортом, особливостями роботи  Центрів безпеки в кожній ОТГ.

Навчальну поїздку організували таким чином, щоб її учасники побачили роботу Центрів безпеки в різних громадах: міських та селищній. Наприклад, в Лиманській ОТГ у 2016 році відкрили перший в Україні Центр безпеки, тут мають неабиякий досвід перших, хто творить зміни та впорядковує діяльність об’єкту  безпеки. В Миколаївській ОТГ для відкриття Центру безпеки зробили капітальний ремонт в діючій пожежній частині, підсиливши її матеріально-технічну базу. В Черкаській селищній громаді до об’єднання не було власної пожежної частини, допомогу рятувальників отримували з сусіднього Слов’янська, а відкриття власного Центра безпеки наблизило до мешканців надання життєво важливої допомоги.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь