A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Руслана Лоцман заслужена артистка України з ювілейним концертом для земляків

Дата: 25.07.2018 16:48
Кількість переглядів: 1085

24 липня в Матусів завітала наша землячка, заслужена артистка України , виконавиця українського фольклору та авторських пісень , громадська діячка Руслана Лоцман з ювілейним концертом для земляків. ЇЇ викладачем вокалу під час навчання була народна артистка України Ніна Матвієнко.
Художній керівник Будинку культури Надія Олійник розповіла присутнім про творчий шлях співачки, яка ще зовсім молода (нещодавно відсвяткувала свій тридцятилітній ювілей), але вже багато досягла – вона кандидат педагогічних наук, викладач постановки голосу Інституту мистецтв, обробляє та виконує українські старовинні пісні, автор багатьох музичних творів, директор ГО « Народна філармонія», створення якої ініціювала і до якої ввійшло багато відомих людей, які взяли участь у більш як 300 концертах для бійців на Сході України. В 2018 році стала жінкою року в номінації «Жінка-волонтер», а також нагороджена Орденом Нескорених.
Руслана приїхала з сім’єю, які завжди підтримують її. Маленькі донечки Оріяна і Милада теж виступали з мамою на сцені. Її чоловік, відеооператор Дмитро Глухенький, продемонстрував залу декілька роликів, присвячених різним творчим проектам . В концерті взяли участь сестри Руслани - Валя і Тамара, а також приїхали на свято однодумці, закохані у пісню гості із села Шевченкове Наталія Олійник з дітками та Наталія Карпенко і теж заспівали разом з Русланою. 
А ще співачка познайомила глядачів з експонатами майбутнього «Музею української пісні», який буде презентовано в серпні цього року та розповіла про проект «Диво UA» і подарувала для матусівських шкіл та бібліотеки збірку українських дитячих пісень. А Руслана в подарунок отримала книгу про Матусів місцевого краєзнавця Івана Яхно та збірочку поезій матусівської поетеси Любов Денисенко. Один із віршів присвячений Руслані. Автор прочитала його, називаєтьться - «Комбат Маруся».
З ювілеєм співачку привітав сільський голова Василь Колісник.
Захід запам’ятався глядачам родинним теплом і , звичайно всі були захоплені чарівним, неперевершеним голосом Руслани Лоцман.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь